Inter wint spectaculaire Supercoppa

Inter heeft na verlengingen en in een fantastische wedstrijd de SuperCoppa Italia gewonnen. De Milanese ploeg stond na 35 minuten 3-0 achter tegen AS Roma, maar kon in het eigen Giuseppe Meazza-stadion voor 40.000 toeschouwers de achterstand ombuigen tot een 4-3 overwinning. Inter volgt daarmee zichzelf op op de erelijst.

Inter startte in de basis met de nieuwkomers Fabio Grosso, Patrick Vieira en Zlatan Ibrahimovic. Bij Roma zat de van Inter overgekomen David Pizarro niet bij de wedstrijdselectie. Bij de Romeinse ploeg toonde vooral Amantino Mancini zich bedrijvig en bij zijn derde poging scoorde de Braziliaan. Zowel Javier Zanetti als Francesco Toldo miskeken zich op een voorzet van Cristian Panucci en Mancini scoorde.

AS Roma bleef aanvallen en Inter leerde blijkbaar niet snel uit hun fouten. Francesco Totti spleet de verdediging van de Milanese club geniaal open en Alberto Aquilani plaatste de bal naast Toldo in het doel. De wedstrijd was dan 25 minuten ver. Nog had Roma er niet genoeg van en tien minuten later stond zowaar de 3-0 op het scorebord. Een voorzet van Rodrigo Taddei belandde via Totti bij Alberto Aquilani en die kan ongehinderd zijn tweede van de avond binnen trappen. Vlak voor rust kreeg Inter zijn eerste echte kans en de bal belandde zowaar tegen de netten toen Patrick Vieira een vrije trap van Luis Figo in doel verlengde.

De tweede helft startte veel evenwichtiger, waardoor grote kansen uit bleven. In de 65e minuut wist Inter echter de aansluitingstreffer te scoren. Hernan Crespo, die op het uur de onzichtbare een woeste Adriano was komen vervangen, trapte aan de eerste paal een voorzet van Dejan Stankovic binnen. Het was sein voor Inter om door te drukken en in de 75e gebeurde iets wat in de 35e minuut voor onmogelijk werd gehouden. Zlatan Ibrahimovic mistrapte zich volledig, maar daardoor belandde de bal bij Patrick Vieira en die trapte de gelijkmaker op het scorebord. Beide teams probeerden daarna nog wel, maar toch werden het verlengingen.

In die verlengingen kwam Inter al na vier minuten tot scoren toe. Figo kroonde zich tot held van de avond door op een magistrale manier een vrije trap binnen te trappen. Zes minuten later kreeg AS Roma dan nog een klap te verwerken, want Cristian Chivu kreeg een rode kaart toen hij sarcastisch richting scheidsrechter Saccani klapte nadat die een overtreding in zijn nadeel floot. Het was voor Inter ook de uitgelezen kans om de wedstrijd op slot te doen en zo voor de tweede keer op rij de Supercoppa te winnen.

Inter: Toldo, Zanetti, Materazzi, Samuel, Grosso (54' Maicon), Figo, Vieira, Cambiasso, Stankovic (105' Dacourt), Ibrahimovic, Adriano (60' Crespo)

Roma: Doni, Panucci, Mexes, Chivu, Cufre, De Rossi, Aquilani (80' Tonetto), Mancini, Perrotta, Taddei (66' Cassetti), Totti (71' Mido)