Analyse Van twee naar zes

Ruben Claesen
| 0 reacties
Van twee naar zes
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In Frankrijk zijn er blijkbaar toch nog verrassingen mogelijk. Marseille en Lyon verloren zo mogelijk hun wedstrijd, de concurrenten (Nancy, Lille, Lens en Sochaux) lieten geen steken vallen en wonnen hun partij. Zo is Marseille erin geslaagd om in één speelronde van de tweede naar de zesde plaats te tuimelen.
 
Het zat eraan te komen, die nederlaag. De overwinningen tegen Nancy (1-0) en Dinamo Kiev (1-0) waren al zonder glans, en nu heeft het dus ook haar eerste verliespartij van het seizoen te pakken. De vijfachtereenvolgende landskampioen struikelde op het veld van Rennes, voor  het duel nog op een vijftiende plaats in de rangschikking. Het team van Rennes heeft dus gedaan waar elke club van droomde: een tik uitdelen aan de alleenheerser. Misschien was het wel meer dan een tik, want de vuile elleboogstoot van Juninho Pernambucano heeft in Frankrijk erg veel stof doen opwaaien en aangetoond dat Lyon bovenal menselijk is.
 
In Marseille hebben ze ook weer punten verloren. Het fiere L’OM ging in eigen huis de boot in van Lorient (0-1). Eén op twaalf, dat is niet goed; en dat weet ook coach Albert Emon. Maar sportief directeur José Anigo weet dat Emon niet moet vrezen voor zijn job: ‘Om eerlijk te zijn kunnen wij ons niet vinden in die opinie. Albert heeft ons afgelopen zomer heel wat gegeven, en er zijn geen onderlinge strubbelingen: van een ontslag is dus helemaal geen sprake.’
 
De nieuwe tweede in de rangschikking is nu AS Nancy-Lorraine. Het won haar thuiswedstrijd van Girondins Bordeaux, dat zich blijkbaar moeilijk kan aanpassen aan de combinatie tussen de Champions League en de Ligue 1, waardoor het de ambities misschien een beetje moet bijstellen.
 
En ook Lille staat terug onder de mensen, door in Valenciennes te gaan winnen met 0-3. Peter Odemwingie zat verrassend op de bank, al is die beslissing van coach Puel misschien niet zo vreemd, want Odemwingies laatste goal dateert al van 9 september. Toch denkt Odemwingie niet zozeer aan zichzelf, maar eerst en vooral aan de ploeg: ‘Ik ben tevreden voor de groep, want het was al een tijdje geleden dat we met zulke duidelijke cijfers wonnen’.
 
RC Lens won afgelopen zondag op het veld van Paris Saint Germain met 1-3. De Normandiërs hijsen zich zo naar de vierde stek in het klassement. Lens won zo voor de vijfde achtereenvolgende keer in het Parc des Princes: van een zwart beest gesproken.
 
Ook Sochaux hoort bij de meer welvarendere clubs van het moment met haar vijfde plaats. Benden kon Monaco alweer niet winnen van Nice, het bleef 0-0. Monaco blijft zo laatste.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties