Afellay krijgt bedenktijd van Van Basten

Afellay krijgt bedenktijd van Van Basten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen Ibrahim Afellay in de Nederlandse selectie die bondscoach Marco Van Basten vandaag vrijgaf. Hij gunt de Nederlandse Marokkaan nog even bedenktijd om te beslissen voor welk land hij in de toekomst gaat voetballen. 

Van Basten had Afellay onlangs wel opgenomen in de voorselectie voor het duel van komende woensdag in Amsterdam tegen Engeland. Ook de Marokkaanse bondscoach Mohammed Fakhir had enkele weken terug geïnformeerd bij de Utrechter. 

Op de vraag waarom hij Afellay nu nog niet had geselecteerd, antwoordde Van Basten dat hij Afellay nog bedenktijd wilde gunnen om in deze moeilijke keuze de goede beslissing te kunnen nemen. "We willen niet dat Afellay later spijt krijgt van zijn beslissing want dat zou zonde zijn", aldus de Nederlandse bondscoach. Afellay's zaakwaarnemer Ed Van Stijn liet al uitschijnen dat Afellay al een keuze had gemaakt maar dat hij ze nog niet kenbaar wilde maken.

Van Basten denkt wel dat Nederland meer argumenten bezit dan Marokko om Afellay voor Oranje te doen uitkomen. "Die jongen heeft heel zijn leven in Nederland gevoetbald en kent hier dus de voetballerij. Dat is een groot voordeel. Ik denk trouwens ook dat Afellay met Nederland meer kans heeft om prijzen te winnen dan met Marokko. Maar uiteraard blijft het zijn keuze", aldus de oud-spits.

Een woordvoerder van de KNVB bevestigde vandaag trouwens dat Afellay zonder problemen had kunnen meedoen met Oranje. In tegenstelling tot eerdere berichten zou hij dan toch niet hebben vastgezeten aan de Nederlandse nationale ploeg. De KNVB had nog eens extra navraag gedaan bij de wereldvoetbalbond FIFA.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties