Twee ontslagen zorgen voor onrust in Real-bestuur

Dave Sentobin
| 0 reacties
Twee ontslagen zorgen voor onrust in Real-bestuur
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gisteren namen twee bestuursleden van Real Madrid ontslag. Vandaag aanvaardde de club officieel de ontslagen. Het gaat om vice-president Juan Mendoza en Juan Carlos Sánchez, beiden verantwoordelijk voor de basketbalploeg. Er gingen al langer geruchten dat het niet meer zo goed boterde tussen voorzitter Ramón Calderón en zijn bestuursteam. De voorzitter die in juli interim-voorzitter Fernando Martín opvolgde, wil vooralsnog niets weten van vervroegde verkiezingen.
 
De bestuursleden stappen volgens de clubleiding op om twee verschillende redenen. Mendoza, woordvoerder van de basketbalclub, kan het niet langer vinden met de toenadering van Real met de Amerikaanse NBA. Sánchez zou eerder uit persoonlijke en professionele redenen niet genoeg tijd meer kunnen vrijmaken voor de club. Andere bronnen spreken dan weer dat er enorme meningsverschillen tussen de voorzitter en de twee bestuursleden aan de basis liggen voor het opstappen.
 
Calderón reageerde zelf verrast op het ontslag van zijn vice-president Mendoza. Ondanks de twee ontslagen wou de voorzitter het woord “crisis” niet in de mond nemen. Hij gaf op Radio Marca de overige bestuursleden de raad “te zwijgen en verder te werken”. Omdat er nog altijd geruchten de ronde doen dat er tijdens de verkiezingen in juni gesjoemeld zou zijn met de stemmen per post, wil Calderón eventueel wel een enquête bij de leden afnemen om te polsen of er vervroegde verkiezingen moeten worden uitgeschreven.
 
Ondertussen verschijnen er in de Spaanse media nieuwe namen van mensen die zouden willen opstappen. Woordvoerders Melchior Miralles en Pedro Trapote zijn vaak genoemde personen. De voorzitter ontkende vandaag die geruchten al. Miralles benadrukte zelf ook dat hij zijn ontslag niet had aangeboden en dat hij verder niets had te zeggen.
 
Naast de onrust in het bestuur van de Koninklijke is het wel een heel belangrijke week voor Real Madrid, althans voor de voetbalploeg. Deze week willen de Madrilenen immers de transfers van Gonzalo Higuain en Fernando Gago afronden. Higuain is 19 jaar en speelt bij het Argentijnse River Plate. Hij is onlangs uitgeroepen tot de revelatie  van de Argentijnse competitie in 2006. Real biedt momenteel 10 miljoen euro voor de Franse Argentijn. River vindt dat bedrag veel te weinig en bovendien zou de club uit Buenos Aires zijn speler tot medio 2007 willen behouden.
 
De andere Argentijn speelt bij stadsrivaal Boca Juniors. Ondanks het bod van 20 miljoen euro voor Gago, wil voorzitter Mauricio Macri zijn goudhaantje ook tot medio 2007 houden, tot na de Copa Libertadores. Er is dus nog veel werk aan de winkel voor de zaakwaarnemers van Real Madrid.
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties