Analyse Eendracht Aalst op titelkoers

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Eendracht Aalst op titelkoers
Foto: © SC

Terwijl het voetbal even stil ligt en iedereen in kerststemming verkeert, is dit misschien ook het moment om eens terug te kijken op de voorbije heenronde in vierde klasse B. Daar ontpopte Eendracht Aalst zich tot groot favoriet voor de titel. Aalst is de enige ploeg die nog ongeslagen is. Wat betreft de plaatsen voor de eindronde en de degradatiestrijd is er nog spanning genoeg.
 
Eendracht Aalst staat al acht punten los en het is nog maar zeer de vraag of die kloof nog gedicht kan worden. Er werd nochtans een grote titelstrijd aangekondigd in vierde B met Bornem, Boom, Berchem en Aalst als voornaamste kandidaten. Maar Eendracht Aalst voerde vanaf speeldag 1 de toon aan met een ploeg die waarschijnlijk ook in derde klasse geen slecht figuur zou slaan. Thuis werd er vaak met ruime cijfers gewonnen. Enkel tegen Bornem en Schoten leed Aalst puntenverlies. Thomas Troch en Arnold Nguekam bleken van goudwaarde te zijn.
 
In het zog van Eendracht Aalst maakten SV Bornem en SV Temse furore met mooie reeksen. In het begin van de competitie weigerde Bornem Aalst los te laten. Met behulp van de doelpunten van Micky Melkert rijfde Bornem de overwinningen aaneen. Ook op verplaatsing liet Bornem geen steken vallen, want de eerste vijf uitwedstrijden werden verloren. Bornem liet zich dan toch verrassen door Kampenhout en dan stokte de trein een beetje. Bornem kwam net tekort voor de periodetitel en moest zoeken naar zijn beste vorm. Op het einde stak Bornem toch nog een tandje bij en zo werd het jaar met een 6 op 6 afgesloten op de tweede plaats. Temse beschikt duidelijk over een sterkere ploeg dan vorig seizoen. Temse nam wel een slechte start, maar langzaam aan werden de resultaten beter en beter. Temse vond stilaan zijn plaats in de subtop en vanaf speeldag 8 liep het helemaal op wieltjes. Opwijk en Ukkel werden met het grootste gemak opzij gezet. Eén van de belangrijkste spelers bij Temse is nog steeds Hervé Van Overtvelt. Temse stond eventjes tweede, maar moest die plaats weer afstaan na het verlies tegen Bornem. Temse eindigde een erg knappe heenronde dus op de derde plaats.
 
Andere kandidaten voor de eindronde zijn Rupel Boom en Berchem Sport, twee ploegen waarvan toch net iets meer verwacht werd. Boom begon desastreus aan zijn campagne met drie nederlagen. Coach Raoul Peeters gaf er de brui aan en Urbain Spaenhoven kwam over van Berchem. Bij Berchem ging Gilbert Van Den Bempt met de scepter zwaaien. Er was zeker enige verbetering merkbaar bij Boom. De club leek een plaats in de subtop te veroveren, maar was nog net iets te onregelmatig. Op verplaatsing liep het toch enkele keren mis. Tegen het einde van de heenronde kreeg Boom het toch voor mekaar. Het jaar werd in stijl afgesloten met een duidelijke 1-5 zege bij Opstal. Berchem legde in het begin van het seizoen opmerkelijke statistieken voor. In de uitmatchen liep het gesmeerd. Meldert en Lebeke-Aalst maakten geen kans. Thuis verloor Berchem wel van Dilbeek en Opwijk. Tegen Temse ging Berchem zelfs met 0-3 de boot in. Berchem zat vooral met een probleem in het aanvallend compartiment. Toch heeft Berchem al het hele seizoen kunnen postvatten in de subtop. De vijfde plaats werd wel uit handen gegeven door puntenverlies tegen Schoten. Dilbeek, Schoten en Woluwe-Zaventem kunnen straks misschien ook nog in aanmerking komen voor een eindrondeticket, maar voorlopig is de grens tussen de eindrondekandidaten en de middenmotors heel dun.
 
Even dun overigens dan die tussen de middenmotors en de degradatiekandidaten. Lebeke-Aalst is team dat ongeveer tussen de twee zwalpt. Lebeke-Aalst staat tiende, maar is met 17 punten zeker nog niet veilig. Kampenhout staat er ook nog tussen. Die club heeft er vooral problemen mee om regelmaat in de prestaties te brengen. Kampenhout kende een slechte start, dan kwam er een reeks overwinningen gevolgd door erg afwisselige resultaten. Verbroedering Meldert stelde tot nu toe teleur en zag zijn heenronde net als vorig jaar in mist opgaan. Meldert is nooit echt bekomen van zijn slechte start en zal het niet makkelijk krijgen om uit de degradatiezone weg te geraken. Het dieptepunt was de 6-0 pandoering op Woluwe-Zaventem. De 3-0 zege tegen Kampenhout op de slotspeeldag moet toch vertrouwen geven. Grimbergen leek op het eerste zicht een maatje te klein voor vierde klasse. Vooral op stilstaande fases kreeg Grimbergen veel doelpunten tegen. Er werd zeven keer op rij verloren, maar in de laatste weken van 2006 kwam het toch nog tot een kleine heropstanding. Cruciale zeges tegen Wijgmaal en Lebeke-Aalst zorgden ervoor dat Grimbergen zijn concurrenten in het vizier houdt. Andere ploegen die moeten oppassen zijn Wijgmaal, Ukkel en Opstal.  
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties