Huwelijk Riquelme en Villarreal lijkt voorbij

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Huwelijk Riquelme en Villarreal lijkt voorbij
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het ziet er naar uit dat het succesverhaal tussen de Argentijn Juan Roman Riquelme en zijn Spaanse club Villarreal voorbij is. Riquelme ligt nochtans nog tot de zomer van 2009 onder contract bij El Submarino Amarillo. De middenvelder was de afgelopen jaren een bepalende speler in de keramiekstad, maar de afgelopen weken leeft hij in onmin met coach Manuel Pellegrini en een deel van de spelersgroep.

Twee seizoen geleden werden de supporters van Villarreal nog verwend met een derde plaats in de eindrangschikking van de Primera Division. Dat leverde de club een plaatsje op in de Champions League waar ze vorig seizoen tot in de halve finale raakten. Daar moest Villarreal de duimen leggen voor de latere verliezende finalist Arsenal. Dit seizoen wil het maar niet vlotten. De club werd verrassend uitgeschakeld in de Intertotobeker door het bescheiden Sloveense NK Maribor en nu prijkt de club op een elfde plaats in de competitie. Ook vorig seizoen ging het niet goed toen Villarreal eindigde op een zevende plaats.

In de voorbije seizoenen werden de sterallures van Riquelme nog geaccepteerd omdat zijn prestaties legio waren. Maar nu begint Villarreal-preses Fernando Roig te morren. Hij sprak al de spelersgroep toe in de kleedkamer eerder deze maand na de ontluisterende 1-4-thuisnederlaag tegen Osasuna Pamplona. Nu lijkt hij ook harde maatregelen te gaan nemen.

Coach Pellegrini hekelt het feit dat Riquelme tijdens de trainingen nooit voluit gaat. Tijdens sociale activiteiten slaagt de Argentijn er ook steeds in te laat te komen. Bovendien is zijn relatie met de rest van de spelersgroep allesbehalve en weigert hij zich te wegen voor een training. De club stoort er zich trouwens ook aan dat Riquelme nooit dankbaarheid toont voor het feit dat hij de toestemming heeft gekregen dat hij naar Argentinië mag afreizen wanneer hij dat wenst.

Dit nieuws is voor de Argentijnse media weer voer voor tal van speculaties. Zo wordt er al druk gespeculeerd dat Riquelme zou terugkeren naar Boca Juniors. Ook een eventueel vertrek van Pellegrini bij Villarreal naar Italië lijkt volgens de kranten Clarín en Olé absoluut niet uitgesloten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties