Breuk dreigt tussen Kanu en Portsmouth

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Breuk dreigt tussen Kanu en Portsmouth
Foto: © SC

Het ziet er naar uit dat het niet meer goed zal komen tussen Nwankwo Kanu en zijn werkgever FC Portsmouth. De Nigeriaanse aanvaller liet enkele weken geleden al verstaan dat hij samen met zijn 'maatje' Edgar Davids (Tottenham Hotspur) zou terugwillen naar de club waar het voor hen allemaal begon: Ajax Amsterdam. De Nederlanders beschouwden deze roddel als onzin, maar Kanu denkt daar anders over en momenteel is de spits bezig een breuk te forceren met Portsmouth.

Kanu is woedend op Portsmouth. "Ik wil terug naar Ajax. Portsmouth zou moeten dankbaar zijn voor wat ik voor hen nog heb kunnen doen en nu zouden ze moeten laten gaan. Ze hebben me immers gratis gekregen. Ik heb met Edgar Davids gesproken en met een paar andere jongens met wie we samen het Ajax van midden de jaren '90 vormden en we geloven er in dat we de sfeer van destijds kunnen terugbrengen in de Amsterdam ArenA als we weer voor die club zouden spelen", aldus Kanu in de Nigeriaanse krant Vangaurd.

Kanu wacht nu op een aanbod van Ajax. "Ik heb Portsmouth laten weten dat ik weg wil. Ze zouden het aanbod moeten accepteren en me laten gaan." Portsmouth-manager Harry Redknapp reageert verbaasd op de uitlatingen van de Nigeriaan. "Ik kan het gewoon niet geloven. We houden van hem en dat hebben we zo vaak gezegd. Toen niemand hem een kans wilde geven, geloofden we in hem en namen we het risico. Is dit de manier waarop hij mijn vertrouwen wil terugbetalen. Hij heeft nog een jaar contract en we verwachten dat hij dit ook uitdoet", aldus een verbouwereerde Redknapp.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties