Londerzeel zwaar de boot in bij Peruwelz

Gentil Dossche

SK Londerzeel verliest zijn eerste match van de terugronde met 5-1 en daarmee is alles gezegd. Erger nog, door de winst van een aantal rechtstreekse concurrenten als Meerhout en Willebroek-Meerhof komt de kelder van het klassement akelig dichtbij.

Londerzeel had weer af te rekenen met een hele resem afwezigen. Naast de reeds langdurig gekwetsten Sluyts, Sleven en Van Schel waren nu ook nog Brouwers (gekwetst) en Hilaerts (geschorst) afwezig. Vooral deze laatste scheelt een fameuze slok op een borrel. Nieuwkomer René De Cooman was speelgerechtigd en stond meteen ook aan de aftrap maar veel heeft deze jonge knaap uit Geldenaken niet kunnen klaarmaken. De wedstrijd werd gemaakt door de thuisploeg met vooral de ervaring van ex-eersteklassespelers Wuillot en Joly als doorslaggevende factor. Bovendien beschikken zij met Bula, Singa en Honorez over een formidabele aanvalslijn. Al in de eerste minuut moest Van Impe met een reuzesave uitpakken op een kopbal van Bula. Londerzeel onderging de wedstrijd in het openingskwartier maar kwam daarna toch wat beter opzetten. Tien minuten voor de rust werd een vrijschop van Joly doorgekopt naar de tweede paal en de volledig vrijstaande Bula kon de 1-0 tegen de netten koppen. Enkele minuten later mocht diezelfde Bula aanpakken, wegdraaien en makkelijk scoren (2-0), meteen de ruststand.

Na een vijftal minuten in de tweede helft was de wedstrijd gespeeld. Balverlies op het middenveld en Bula kon Honorez het derde doelpunt op een schoteltje aanbieden. Londerzeel kwam nog wel maar zonder overtuiging. Van Rumst besloot eerst naast en kopte even later over. Een knap genomen vrijschop van De Smedt werd door Brion uit de winkelhaak gebokst. Het slotoffensief van de thuisploeg leverde nog twee goals op voor Bula en Singa. Londerzeel kon de spreekwoordelijke eer nog redden in de slotminuten.

Meteen is het ook duidelijk dat Londerzeel de nieuwe aanwinsten die nog in de pipeline zitten wel degelijk goed zal kunnen gebruiken. Volgende week wacht immers Standaard Wetteren dat vanaf dit weekend leider af is.