Analyse Wie doet Inter nog pijn?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Wie doet Inter nog pijn?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nadat AS Roma zich in de slotfase nog liet verrassen door Messina en Inter alweer oppermachtig was bij Torino, lijken de kaarten geschud, wat de scudetto betreft. De negenpuntenkloof lijkt gerustellend voor de Nerazzurri.

Niets dan lachende gezichten bij de Nerazzurri: als een geoliede machine raast Mancini's ploeg door de competitie. Bovendien is Adriano (foto) weer hard op weg om zijn topvorm van weleer terug te vinden: de Braziliaan werkt hard en scoort weer gemakkelijk. Hij is de beste wintertransfer van Inter. Geruchten over een trainerswissel Mourinho - Mancini, aan het einde van het seizoen, steken echter de kop op. Voorzitter Moratti kon nog niet bevestigen dat Mancini ook volgend seizoen de Nerazzurri leidt. Wordt vervolgd ...

AS Roma zag het gat met de lijstaanvoerder weer wat groter worden, ondanks de aankoop van ronkende namen Tavano en Wilhelmsson (foto). Eerstgenoemde blesseerde zich op training, de Zweed kreeg al een korte invalsbeurt, maar kon ook niet verhinderen dat de drie punten die Giallorossi nog door de vingers glipten. De situatie wordt zo stilaan uitzichtloos, tenzij de Romeinen binnen enkele weken bij Inter gaan winnen.

De strijd om de vierde plaats - Palermo staat veilig op drie - is helemaal open. Het verrassende Catania staat nog steeds in pole, maar niemand verwacht dat de Sicilianen tot het einde meestrijden. Lazio en een terugkerend AC Milan lijken de belangrijkste gegadigden voor de felbegeerde plek, maar nog een zestal ploegen, waaronder zelfs Fiorentina, zijn nog niet uitgeteld.

Onderaan raakt Ascoli steeds meer geïsoleerd. De Calciopoli-gedupeerden zijn al allemaal voorbijgesneld. Enkel Parma en Reggina staan, op drie punten, nog redelijk in de buurt. Vermits er drie dalers zijn, zijn de grootste degradatiekandidaten meteen gekend. Toch is Reggina zeker geen zwak broertje, vermits ze in Calabrië al een -11 te boven zijn gekomen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties