WK 2018: België en Nederland krijgen concurrentie

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK 2018: België en Nederland krijgen concurrentie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gordon Brown, de beoogde opvolger van premier Tony Blair in Engeland, heeft tegenover de Engelse krant The Guardian verteld dat Engeland in 2018 het WK voetbal moet organiseren. Daarmee krijgen België en Nederland meteen een te duchten concurrent bij in de race om de organisatie binnen te halen.

"Het volgende decennium kan fantastisch worden voor de Engelse sportwereld. We organiseren in 2012 de Olympische Spelen en het zou fantastisch zijn om zes jaar later ook nog eens het WK voetbal naar hier te halen. Engeland moet het WK weer eens winnen", aldus Brown.

In de strijd om het WK voetbal in 2018 zal Engeland dus moeten afrekenen met de co-organisatie België/Nederland, Australië en Portugal want ook die landen lieten al weten geïnteresseerd te zijn. Uiteraard moeten al deze federaties zich ook nog effectief kandidaat gaan stellen. In de volgende weken zal een Engelse studiegroep alvast de mogelijkheden van een Engelse kandidatuur onderzoeken.

Gordon Brown schiep ook eens duidelijkheid over zijn voorkeur qua nationale ploeg. Hij is namelijk een geboren Schot en liet weten ook Schotland te zullen ondersteunen mocht hat land samen met Engeland meedoen aan het eindtoernooi. Afgelopen zomer nog zorgde Brown al voor wenkbrauwengefrons door alle Schotse supporters op te roepen om voor Engeland te supporteren tijdens het WK 2006.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties