Eén miljard euro TV-rechten !

Rita De Meyer
| 0 reacties
Eén miljard euro TV-rechten !
Foto: © SC

Blackburn voorzitter John Williams heeft zijn collegas opgeroepen om de inkomsten uit de TV-rechten te gebruiken om te snoeien in de prijs van de tickets.  Volgens de Blackburn-praeses is zoiets perfect haalbaar en het zou tevens een middel kunnen zijn om het steeds verder teruglopen van de bezoekersaantallen bij de meeste clubs een halt toe te roepen.

De Premier League haalde maar liefst 625 miljoen Pond, bruut gerekend is dit zo'n miljard euro, uit buitenlandse TV-rechten.  Topclubs uit de Engelse hoogste klasse zullen daarvan zo'n 60 miljoen euro elk opstrijken !

Williams zei dat een deel van dat geld moet geïnvesteerd worden in de eigen supporters en stelt voor de prijs van de tickets te verminderen.  "Bijna alle clubs, uitgezonderd een paar grote clubs, zien momenteel hun bezoekersaantallen teruglopen", stelde Williams terecht vast.  "Het is cruciaal dat het voetbal een live-gebeurtenis blijft en niet een TV-spelletje wordt."

Voetbalkrant bekeek van enkele clubs eens de abonnementsprijs voor één volwassene voor het lopende seizoen en stelde vast dat naar het voetbal gaan in Engeland een dure zaak geworden is,... een heel dure zaak.

Chelsea : tussen 795 euro en 1.725 euro.
Manchester Utd : tussen 650 euro en 1.050 euro.
Liverpool : tussen 630 euro en 915 euro.
Arsenal : tusen 69 euro en 140 euro per wedstrijd.
Blackburn Rovers : tussen 41 euro en 60 euro per wedstrijd.
Newcastle Utd : tussen 723 euro en 1.379 euro.
Bolton Wanderers : tussen 649 euro en  830 euro.
West Ham Utd : tussen 830 euro en 1.190 euro.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties