Kan Sampdoria Inter eindelijk afstoppen?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Kan Sampdoria Inter eindelijk afstoppen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de rist opeenvolgende overwinningen van Inter snakt heel voetbalminnend Italië, met uitzondering van de Inter-tifosi uiteraard, naar punten verlies van de leider in Genua. Achtervolger Roma mag niets laten liggen tegen Siena, AC Milan is aan de stand verplicht de drie punten thuis te houden tegen Parma en Palermo doet er goed aan niet te verliezen tegen Lazio, of de achtervolgers komen angstwekkend dichterbij.

Sampdoria staat voor een moeilijke taak: deze week kwam Inter al op bezoek in het Stadio Ferraris, in het teken van de Coppa Italia, en de Nerazzurri lieten geen spaander heel van de thuisploeg. De Blucerchiati zijn gebrand op revanche, al was het maar met het oog op een verbetering van het klassement, waar Samp voorlopig in de grijze middenmoot zit. Inter afstoppen wordt natuurlijk niet eenvoudig: Mancini heeft geen blessurezorgen. Vooraan kiest hij voor Ibrahimovic en Adriano. De Braziliaan is weer dichtbij zijn beste vorm, na enkele tegenvallende maanden. Hij houdt Crespo en Cruz op de bank. Doelman Cesar (foto) is terug uit blessure en verwijst Toldo weer naar de bank.

AS Roma is na twee opeenvolgende draws hopeloos achterop geraakt. Slechts de grootste optimisten koesteren nog titelambities. Om minstens de tweede plaats te consolideren, doen de Giallorossi er goed aan Siena te kloppen. Dat moet wel zonder de geschorste Totti gebeuren: de kapitein kreeg rood tegen Livorno omdat hij zich revancheerde na een elleboogstoot van Galante. Dat betekent dat Tavano voor het eerst sinds zijn aankomst uit Valencia aan de aftrap komt. Ook die andere toptransfer, Wilhelmsson, mag hopen op een basisplaats, na een uitstekende prestatie in de beker.

AC Milan maakt zich op voor de komst van Ronaldo maar ontvangt eerst nog Parma in San Siro. Niets minder dan de drie punten worden verwacht door de dit seizoen nog niet verwende supporters. De aankoop van Oddo (foto) is een zegen voor de verouderde verdediging maar de ex-kapitein van Lazio zal er dit weekend nog niet bij zijn. Vooraan moet Ancelotti nog een knoop doorhakken: van het aanvalstrio Gilardino - Inzaghi - Oliveira kon nog niemand overtuigen, zodat ook geen van hen een basisplaats kan claimen. Parma putte heel wat vertrouwen uit de winst van Torino en nog meer uit de prestatie van matchwinnaar Rossi. De Manchester-huurling presteerde sterk en de Gialloblu zullen zijn doelpunten nodig hebben in de strijd tegen de degradatie.

Palermo ontvangt Lazio. De Rosaneri schitteren niet meer zoals in het begin van het seizoen en het uitvallen van Amauri tot het einde van de competitie is een serieuze domper. De kloof met Lazio bedraagt nog steeds 12 punten, maar bij verlies komen niet enkel de Biancocelesti dichter. Ook Milan, Empoli, Catania en anderen kunnen dichterbij sluipen. Lazio is zijn kapitein Oddo kwijt aan Milan, maar de Zwitserse middenvelder Behrami is weer volledig fit, nadat hij ook al tegen Milan van de partij was. 

De andere wedstrijden van de eenentwintigste speeldag:

Atalanta - Catania
Cagliari - Reggina
Chievo - Empoli
Fiorentina - Livorno
Messina - Ascoli
Torino - Udinese
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties