Haan na een half jaar weer weg uit Kameroen

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Haan na een half jaar weer weg uit Kameroen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Arie Haan is niet langer bondscoach van het Afrikaanse land Kameroen. De Nederlander stapte zelf op. Hij heeft het nog geen half jaar uitgehouden bij de Ontembare Leeuwen.

Het rommelde al een tijdje tussen Haan en de voetbalbond van het Afrikaanse land. De plaatselijke voetbalbonzen beschuldigden de Nederlander er van dat hij twee maanden spoorloos was en dat hij ook te weinig in Kameroen is. Haan ontkende overigens die verwijten.

Aan de plaatselijke krant Cameroon Tribune verklaarde Haan dat hij de algemeen directeur van de Kameroense voetbalbond gemaild heeft om de samenwerking met hen per direct stop te zetten. Voorts kwam hij nog eens terug op de geruchten. "Ze liegen als de pest als ze zeggen dat ik onbereikbaar ben. Ik stuur ze twee of drie keer per week een e-mail, maar blijkbaar weten ze niet hoe dat daar werkt want ik kreeg nooit iets terug", aldus een boze Haan.

Sportief was er alleszins niets aan te merken op Haan want het ging goed met de nationale ploeg nadat het land de kwalificatie voor het WK misliep. Kameroen speelde onder de leiding van Haan twee kwalificatiewedstrijden voor de volgende eindronde van de Afrika Cup en beide duels gingen met 3-0 gewonnen tegen Equatoriaal Guinée en Rwanda. Het was vooral organisatorisch dat het fout liep. Haan klaagde dat de bond de zaken niet goed regelde. Zo werd hij niet opgenomen in een delegatie die een Kameroense jeugdploeg bekeek op het Afrikaans kampioenschap en was hij allesbehalve tevreden dat Togo tegenstander is op 7 februari in een vriendschappelijke oefenpot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties