PSV trekt nieuwe Braziliaan aan

Mathias Dumarey
| 0 reacties
PSV trekt nieuwe Braziliaan aan
Foto: © SC

Nederlands landskampioen PSV Eindhoven gaat zijn contingent aan Brazilianen verder uitbreiden. Het legde nu ook de 17-jarige Braziliaanse verdediger Fagner, een jeugdinternational vast.

PSV neemt de rechtsachter over van Corinthians en moet enkel een opleidingsvergoeding betalen. Van zodra Fagner de leeftijd van achttien jaar bereikt, gaat zijn contract in. 

Fagner maakte deel uit van van de Braziliaanse nationale selectie van spelers onder de 21 jaar die vorige maand de Zuid-Amerikaanse titel pakten. Het is ook daar dat de PSV-scouts de jonge speler hebben ontdekt. Fagner speelde op dat kampioenschap drie wedstrijden.

Fagner kwam niet tot een contractverlenging bij Corinthians omdat hij volgens caoch Emerson Leão te hoge eisen stelde. "Hij is een jongen uit de eigen opleiding en het is absurd zulke hoge bedragen te betalen voor een zelf opgeleide speler", aldus Leão.

De jeugdinternational is al de zesde Braziliaan in de PSV-selectie. De andere vijf zijn doelman Heurelho Gomes, Alex, Alcides, Tardelli en de recentelijk nog vastgelegde Jonathan Reis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties