Wie vergezelt Tottenham in volgende ronde?

Kristof Blomme
| 0 reacties
Wie vergezelt Tottenham in volgende ronde?
Foto: © SC

Donderdagavond staan alle terugwedstrijden in de zestiende finales van de Uefa-cup op het programma. Dertig ploegen maken daarin onderling uit wie Tottenham vergezelt in de achtste finales. De enige Belgische deelnemer, Zulte Waregem, staat voor een schier onmogelijke opdracht op het veld van Newcastle. 

Donderdagavond neemt Zulte Waregem allicht afscheid van Europa. De West-Vlamingen verloren de heenmatch in het Ottenstadion met 1-3. Ondanks het prachtige avontuur is men bij Zulte Waregem blij dat het erop zit. Het heeft ze immers veel punten gekost in de Jupiler League. De hoofdbekommernis is nu om zo snel mogelijk de redding te verzekeren. Mogelijk gunt trainer Dury enkele spelers, onder wie Matthys, rust voor de belangrijke thuismatch tegen AA Gent. Bij Newcastle sukkelt Solano met een verkoudheid, maar hij raakt wel fit. Roeder staat waarschijnlijk met dezelfde ploeg als in de heenmatch aan de aftrap. 

AZ speelde 3-3 gelijk bij Fenerbahçe en moet het dus thuis kunnen afmaken tegen de Turkse topclub. Toch was men bij de ploeg uit Alkmaar niet onverdeeld gelukkig met het gelijkspel. AZ gaf immers een 1-3 voorsprong weg. In vergelijking met de heenmatch kunnen beide ploegen weer over hun beste aanvaller beschikken. Bij AZ komt Arveladze terug, bij Fenerbahçe kan Kezman opnieuw spelen. Die andere Nederlandse club, Ajax, staat voor een aartsmoeilijke opdracht. De Amsterdammers gingen, met tien man, met 3-0 de boot in bij Werder Bremen. Zonder ongelukken stoot de Duitse club dus door. 

Er staan nog enkele mooie affiches op het programma. Zo moet Blackburn op eigen veld een 3-2 achterstand zien om te buigen tegen Leverkusen. Bordeaux en Osasuna speelden in Frankrijk 0-0 gelijk, ook daar moet alles nog beslist worden. Glasgow Rangers ging met 2-1 onderuit bij Hapoel Tel Aviv. Op eigen veld moeten de Schotten zonder veel problemen kunnen doorstoten naar de achtste finales. Het noodlijdende Parma moet dan weer een 1-0 achterstand zien om te buigen tegen Braga. Ook Dinamo Boekarest ging met 1-0 onderuit bij Benfica. De Roemenen maken hierdoor zeker nog kans op de volgende ronde. Lens verdedigt in de hel van Panathinaikos dan weer een 3-1 voorsprong uit de heenwedstrijd. 

Naast Newcastle lijken nog een aantal ploegen zeker van de volgende ronde. Zo won Sevilla op het veld van Steaua Boekarest met 0-2. De Spanjaarden moeten thuis zonder problemen overeind kunnen blijven. Espanyol ging dan weer met 1-2 winnen bij het Italiaanse Livorno. De Italianen moeten minstens twee keer scoren om nog kans te maken. Paris Saint-Germain, dat het nochtans niet goed doet in eigen land, boekte een knappe 0-2 overwinning bij AEK Athene. De Fransen moeten die voorsprong kunnen vasthouden in eigen huis. 

Ook enkele ploegen uit het Oostblok doen weer mee in deze fase van de Uefa-cup. Het Oekraïnse Shakthar Donetsk kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Nancy. Het staat dus voor een zware opdracht in Frankrijk. Ook Spartak en CSKA Moskou kwamen in Rusland niet verder dan een gelijkspel. Spartak speelde 1-1 gelijk tegen Celta de Vigo. CSKA speelde teleurstellend 0-0 gelijk tegen Maccabi Haifa. 

Uitslagen heenmatchen

    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties