Analyse Lazio, Fiorentina of Milan voor plaats 4?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Lazio, Fiorentina of Milan voor plaats 4?
Foto: © SC

Drie uitgesproken kandidaten voor een plaats in de voorronde van de Champions League deden een uitstekende zaak op de vijfentwintigste speeldag. Milan, Lazio en Fiorentina lijken nu de voornaamste kandidaten voor de vierde, en misschien wel derde plaats.
 
Inter lijkt alvast geen hinder te ondervinden van de ontgoochelende uitslag tegen Valencia. Tegen Catania ging het opnieuw heel vlot voor de Nerazzurri en dat zonder de langdurig geblesseerde centrale middenvelders Cambiasso en Vieira. Het is aftellen naar de titel.
 
AS Roma won makkelijk van Reggina. Spalletti roteert er duchtig op los in aanvallend opzicht en ditmaal pakte het goed uit: aanwinst Tavano brak de ban voor de Romeinen met de 1-0. Nog een opmerkelijk feit: bij 2-0 miste Totti (foto) voor de zesde maal een penalty, waarna hij zijn woede koelde in een felle discussie met Reggina-doelman Campagnolo, in een ver verleden nog ploegmaat. Na de wedstrijd ging het bekvechten gewoon verder. Totti verklaarde dat de doelman hem uitdaagde. Het toont de gedrevenheid maar ook de nervositeit van de kapitein.
 
AC Milan heeft in Ambrosini, en niet in Ronaldo, een nieuwe matchwinaar. De gelegenheidskapitein wist voor de tweede week op rij in de slotfase zijn ploeg de drie punten te bezorgen, waardoor Milan helemaal terug is en de vierde plaats helemaal geen onmogelijke doelstelling meer blijkt. Milan zette al een mooi rijtje overwinningen neer en op de volgende speeldag gaan de Rossoneri naar Palermo, waar ze de strijd om de derde plaats volledig open kunnen gooien.

Lazio is ook helemaal niet kansloos voor een mooie plaats op het einde van het seizoen. Ondanks het vertrek van boegbeeld Oddo blijven de Biancocelesti mmoi en efficiënt voetbal brengen, met Rocchi en Pandev als aartgevaarlijek sluipschutters. In Cagliari gaan winnen is voor elke ploeg een mooie prestatie en Lazio haalde het in Sardinië met het grootste gemak. Onze landgenoot Mudingayi zit al enkele weken geblesseerd toe te kijken, maar ook dat wordt probleemloos opgevangen.
 
In de degradatiezone van het klassement deed Torino alweer de slechtste zaak. De Granata verloren kansloos van het eveneens in degradatiegevaar verkerende Chievo. Voorzitter Cairo hield trainer Zaccheroni lang de hand boven het hoofd, maar 2 dagen na de verloren wedstrijd hakte hij de knoop door: ‘Zac’ moet het gelag betalen en wordt ontslagen. Groot was de verrassing bij het bekend maken van zijn opvolger. Het betreft De Biasi (foto), voor het seizoen aan de deur gezet bij, jawel, Torino. Na de tegenvallende resultaten in de oefencampagne moest hij plaatsmaken voor de gerenomeerde Zaccheroni. Nu krijgt hij een terugkeer via de grote poort. Benieuwd of het een positieve invloed zal hebben op de resultaten van Torino.

Opmerkelijk genoeg voerde Cagliari precies dezelfde maatregel door. Coach Colomba werd aan de kant geschoven voor Giampaolo, die pas op 17 december laatstleden werd ontslagen door voorzitter Cellino bij de ploeg uit Sardinië.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties