Analyse Tweedeklassers te zwak of te sterk?

Dirk Pieters
| 0 reacties
Tweedeklassers te zwak of te sterk?
Foto: © SC

Moeten sommige tweedeklassers dringend naar eerste klasse om het niveau opnieuw omhoog te brengen? Of zijn ook de toppers in tweede te zwak om in de hoogste klasse goed mee te draaien? Woensdagavond namen nog drie tweedeklassers het op in de Beker van België. Geen van de drie kreeg een pak voor de broek. Meer nog, ze speelden zelfs een meer dan behoorlijke wedstrijd.
 
Zowel Antwerp, KV Mechelen als KV Kortrijk, de nummers twee, drie en vier uit de tweede klasse, mochten met opgeheven hoofd het veld verlaten. De nummer twee in het klassement, Antwerp, verloor op eigen veld nipt van Standard met 0-1. De Rouches hadden zelfs een buitenspeldoelpunt nodig om te scoren, terwijl de beste kansen voor de thuisploeg waren. Voor de terugwedstrijd op Sclessin maakt de Great Old zich geen al te grote zorgen. De ploeg van Warren Joyce zet namelijk alles op de competitie, maar beloofde het Standard nog heel moeilijk te maken in Luik. In de vorige rondes versloeg de Great Old eerder al twee eersteklassers. Zowel Lierse als Lokeren werden met 4-1 geklopt.
 
Ook KV Mechelen haalde een uitstekende uitslag op het veld van AA Gent. Het verloor weliswaar met 2-1, maar kan dankzij een doelpunt van Bart Van Zundert genoeg hebben aan een 1-0 overwinning in de terugwedstrijd. In de vorige rondes van de Beker van België versloeg KV Mechelen eersteklasser Germinal Beerschot na verlengingen en ook Zulte Waregem ging onderuit tegen Malinwa na een spannende wedstrijd.
 
KV Kortrijk behaalde dezelfde uitslag als KV Mechelen. Kortrijk verloor de West Vlaamse-derby tegen Club Brugge met 2-1. De tweedeklasser speelde een verdienstelijke  wedstrijd en de supporters van Kortrijk geloven in een stunt op eigen veld.  Ook KV Kortrijk versloeg in de vorige rondes twee eersteklassers. Zo won het met 4-2 van Sint Truiden en versloeg het FC Brussels na verlengingen met 3-1.   
 
En dan hebben we het nog niet gehad over leider Dender EH. De ploeg staat al een hele competitie aan de leiding in de tweede klasse, maar botste in de Beker van België op een te sterk Anderlecht (5-2). Toch liet ook Dender EH in die wedstrijd zien dat het heel wat talent heeft lopen in de groep.
 
Niet alleen op gebied van resultaten horen deze vier clubs in eerste klasse. Ook hebben minstens drie clubs op gebied van toeschouwers de mogelijkheid om een goede eersteklasser te zijn. Zo lokken Antwerp en KV Mechelen steeds heel wat volk en vooral op verplaatsing nemen deze beide clubs een hele massa fans mee. Ook KV Kortrijk heeft een goede aanhang om in eerste klasse te tonen.  
 
Ook op gebied van geschiedenis hebben Antwerp, KV Kortrijk en KV Mechelen heel wat te bieden. Zo denken we meteen aan de memorabele wedstrijden van Antwerp tegen Parma en Vitosha Sofia. Ook KV Mechelen kan heel wat voorleggen. Zo was het Winnaar van de Europese Beker der Bekerwinnaars in 1987-1988 en won het de Europese Supercup in 1988 – 1989. Of de verloren Bekerwedstrijd in 1991 tegen Antwerp. Het verloor toen de superspannende finale op penalty’s.
 
Een overzicht van de wedstrijden van de drie tweedeklassers in de Beker van België.
 
 
Antwerp – Lokeren 4 – 1
Lierse – Antwerp 1 – 4
Antwerp – Standard 0 – 1
 
KV Mechelen – Germinal Beerschot 1 – 0 (nv)
KV Mechelen – Zulte Waregem 1 – 0
AA Gent – KV Mechelen 2 – 1
 
KV Kortrijk – FC Brussels 3 – 1 (nv)
KV Kortrijk – Sint Truiden 4 – 2
Club Brugge – KV Kortrijk 2 – 1
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties