Inter loopt verder uit

Maarten Vandenabeele

Met het oog op de terugwedstrijden in de 1/8e finales van de Champions League moesten Inter en AS Roma vandaag al aan de bak voor de 27e speeldag van de Serie A. Beide toppers hadden meer dan de handen vol met de tegenstander.

Inter mocht naar Livorno, dat al weken aan een stuk de wanprestaties opstapelt. Toch startte de thuisploeg gedreven en Inter moest terug. Op de tegenaanval was een alweer grandioze Ibrahimovic aartsgevaarlijk. Het eerste grote gevaar kwam van de voet van Stankovic: de Serviër vuurde vanop afstand naar doel en zijn schot spatte op de paal uiteen. In de 27e minuut klom de thuisploeg niet onverdiend op voorsprong: prijsschutter Lucarelli knalde een vrije trap knap voorbij Julio Cesar, 1-0. De Nerazzurri reageerden en troffen alweer het doelhout: een poging van Grosso strandde op de paal. Na 35 minuten viel de gelijkmaker: Ibrahimovic bediende Cruz met een hakje en de Argentijn scoorde in de vlucht, 1-1. Halfweg de tweede helft kreeg Maxwell een vrije trap en Ibrahimovic haalde onhoudbaar uit: 1-2. Thuisploeg Livorno vocht voor een punt en in een nerveuze slotfase liepen Maicon en coach Mancini nog tegen een rode kaart aan, maar Inter gaf de overwinning niet meer weg.

AS Roma zat meer met Lyon in het hoofd dan met Ascoli, want de rode lantaarn slaagde er ei zo na in de Romeinen een smadelijke nederlaag aan te smeren. Spalletti liet enkele basisspelers rusten en dat liet zich gevoelen: Ascoli controleerde de partij, nadat de Giallorossi wel het best waren gestart. Na een halfuur spelen volgde de verdiende beloning: Foglio zette voor en Soncin toonde zich de sterkste in het strafschopgebied, 1-0 (foto). Na de pauze kwamen De Rossi en Mancini op het plein en Roma begon te draaien. Toch duurde het tot de 85e minuut voor de 1-1 er kwam: na een geharrewar voor doel, volgend op een afgeweerd schot van Pizarro, kon Wilhelmsson uiteindelijk besluiten.

In de stand is de achterstand van Roma op Inter opgelopen tot 16 punten.