CSKA pakt Russische Supercup

Luc Goderis

Regerend landskampioen CSKA Moskou heeft nu ook de Russische supercup in de wacht gesleept.  In een doelpuntenrijke wedstrijd klopten ze stadsrivaal Spartak Moskou met 4-2.

De Russische Supercup kende een vliegende start en nog voor de eerste minuut om was opende Vagner Love al de score.  Spartak ging driftig op zoek naar de gelijkmaker, al was het daarop wachten tot net na de pauze.  Nikita Bazhenov nam Igor Akinfeev te grazen en legde mooi binnen.

Amper drie minuten later was Spartak opnieuw op achtervolgen aangewezen.  Sergei Ignashevic schoot een vrije trap via het been van Dmitri Torbinskiy binnen.  Op het uur herstelde Torbinskiy opnieuw het evenwicht, maar al even vlug lag de bal aan de overkant opnieuw in het mandje.  Jô Alvez demonstreerde zijn talent en knalde prompt voorbij Wojciech Kowalewski.  Tien minuten voor affluiten maakte de Braziliaan de klus helemaal af.  Na een hoekschop werkte hij de 4-2 binnen.