Project 'Scoren voor Gezondheid' afgesloten bij PSV

Philippe Crols
| 0 reacties
Project 'Scoren voor Gezondheid' afgesloten bij PSV
Foto: © SC

Op het trainingscomplex van PSV wordt morgen het eredivisieproject ‘Scoren voor Gezondheid’ afgesloten. De afgelopen 20 weken hebben 100 basisschoolkinderen uit Eindhoven onder leiding van PSV-ambassadeurs Phillip Cocu en Berry van Aerle hard gewerkt aan een gezonde leefstijl. De deelnemende kinderen zijn door PSV uitgenodigd voor een afsluitende clinic en een diploma-uitreiking.
 
De kinderen zullen opnieuw gaan sporten met hun idolen en ondergaan een tweede fit- en gezondheidstest. De resultaten hiervan zullen later uitwijzen of de voetballers de kinderen daadwerkelijk hebben aangezet tot een gezonde leefstijl. ‘Scoren voor Gezondheid’ is een initiatief van de Eredivisie, haar maatschappelijke partner de Sponsor Loterij en het Ministerie van VWS. In het project zetten voetballers uit de Eredivisie kinderen van de basisschool aan tot een gezonde leefstijl. In Eindhoven fungeren Phillip Cocu en Berry van Aerle als rolmodel voor de jeugd.
 
In oktober vorig jaar is het project gestart met een fit- en gezondheidstest en een voetbalclinic bij PSV. Hier ondertekenden de schoolkinderen een contract met de
PSV-ambassadeurs, waarin zij beloofden zich 20 weken lang in te zetten voor een gezonde leefstijl. Gedurende deze periode hebben zij iedere week op school een activiteit in het kader van Scoren voor Gezondheid gehad. Zo is er bijvoorbeeld een kok langs geweest op school, is het drinken van water gepromoot en zijn er stappentellers uitgereikt. Ook een buitenspeeldag maakte onderdeel uit van het programma. Als klap op de vuurpijl bezochten Cocu en Van Aerle de basisscholen vorige week nog om de kinderen te stimuleren ook na deze 20 weken door te gaan op de ingeslagen (gezonde) weg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties