Lillestrøm blijft hangen op gelijkspel

viki meeuwis

Gisteren werden er een aantal wedstrijden gespeeld van de derde speeldag in de Noorse eerste klasse. Brann won overtuigend van Vålerenga met 4-1, mede door een uitstekend spelende Bengt Sæternes. Het was niet het weekend van de titelfavorieten want zaterdag was Rosenborg al onderuit gegaan tegen Stabæk met 2-1.
U kan deze wedstrijdverslagen hier nalezen.
Lyn - Odd Grenland 3 - 1
Lyn kende een goede start toen Tomasz Sokolowski na amper vijftig seconden al scoorde vanop tien meter en de verdediging van Odd het nakijken gaf. Tommy Svindal Larsen was terug bij Odd na een blessure maar ook hij kon het niveau van de bezoekers niet opkrikken. Als Odd al balbezit had, dan waren ze ongevaarlijk voor doel. De defensie van Lyn was assertief en als Odd al eens in de buurt van het doel kwam werden schamele doelpogingen vlug onschadelijk gemaakt. De beste kans voor de bezoekers voor de rust kwam via een afstandsschot van Jan Tore Amundsen vanop 30 meter. Lyn daarentegen kreeg verschillende kansen, waaronder een paar goede voor Sokolowski.

Na de pauze leefde de hoop bij Odd even terug op toen invaller Gulsvik in de 76e minuut de gelijkmaker scoorde via een vrije trap. Acht minuten later kwam kreeg Kim Holmen een pass van Magnus Powell en schoot de bal recht in doel. . Nog geen minuut later kwam Holmen alleen voor doel, keeper Jarstein kwam te snel uit doel en Holmen had de bal maar in open doel te schieten.

Aalesund - Fredrikstad 3 - 3
Na een kwartier saai voetbal kwam de wedstrijd op gang. Het zou echter vooral de wedstrijd van scheidsrechter Svein-Erik Edvardsen worden. In de loop van deze wedstrijd kende hij twee penalties toe, annuleerde een doelpunt, nogal discutabel en verwees een assistent-trainer naar de tribune. In dat opzicht mocht Erlend Holm van geluk spreken dat hij slechts een gele kaart kreeg, nadat hij in het begin van de match een vreselijke tackle uitvoerde op Tarik Elyounoussi. Vier doelpunten werden gemaakt in een tijdspanne van elf minuten, namelijk tussen de 16e en de 27e minuut. Eerst bracht Anders Bjørkøy Fredrikstad op voorsprong. Bij zijn eerste baltoets na een pass van Raymond Kvisvik knalde hij de bal in de kruising achter een kansloze Adin Brown. Kort daarop kreeg Aalesund makkelijk een strafschop toegewezen die makkelijk omgezet werd door Roar Ørsal. Niet veel later draaide Austnes Czwartek op links bijna dol waarna hij Aarøy de bal toespeelde. Uiteindelijk kopte Kihlberg de bal in doel. De stand was nu 2-1 in het voordeel van Aalesund. Na een lichte tackle op Forfana deelde Edvardsen met hetzelfde gemak als enkele minuten ervoor een strafschop uit, ditmaal in het voordeel van de bezoekers. Die werd makkelijk in doel gewerkt door Bjørkøy. In de 39e minuut was het weer raak. Roar Ørsal maakte een inschatting en schoot dan de bal vanop dertig meter richting doel. De bal schoot als een projectiel over Shaaban in doel. Aalesund ging met een 3-2 voorsprong de rust in.

De tweede helft was niet zo spannend als de eerste. Fredrikstad ging nochtans meteen in de aanval en kreeg een vrije trap toegewezen die door Kvisvik genomen werd en door Hoås verder in het veld waar Elyounoussi wachtte die de bal in doel schoot. Meer doelpunten vielen er niet ondanks het feit dat beide ploegen nog meer kansen kregen.

Viking - Sandefjord 0 - 0
De wedstrijd begon nogal tam. Stilaan begon de thuisploeg beter in de wedstrijd en wist meer kansen af te dwingen. Ondanks het feit dat Viking het meest in balbezit was kreeg Sandefjord toch de kans om aan de leiding te gaan. Op het half uur speelde Ebrima Sohna zich voorbij de verdediging van Viking maar keeper Austbø kon redding brengen. Ook Samuel Isaksen kreeg een goede kans maar zijn schot ging naast het doel. Ook Razak Pimpong, Jone Samuelsen en Peter Ijeh kregen kans om Viking op voorsprong te brengen maar slaagden er niet in om de bal tegen het net te krijgen.

Tien minuten na de rust kreeg Ijeh een prachtkans om Viking alsnog op voorsprong te brengen. Hij kreeg de bal toegespeeldop minder dan tien meter van het doel maar zijn schot ging luttele centimeters naast de goal. Enkele minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Røyrane een gouden kans om de drie punten voor Sandefjord binnen te halen maar de bal werd alsnog uit doel gehouden door de verdediging. In de toegevoegde tijd nog een kans voor Viking via Nicolai Stokholm vanop twintig meter maar zijn poging kwam op de dwarslat terecht.

Tromsø - Start 1 – 1
Start nam de leiding in de eerste helft na een zwakke voorbereiding van de thuisploeg. Keeper Sead Ramovic kwam in aanraking met een ploegmaat toen hij de bal uit doel wilde boksen, de bal kwam bij Steinar Pedersen terecht die de bal makkelijk in doel werkte.
Na de pauze duurde het vijf minuten vooraleer de gelijkmaker viel. Die kwam er via Sigurd Rushfeldt, hij kreeg de bal via het hoofd van Ole Martin Årst toegespeeld. Rushfeldt wist Ygor van zich af te schudden en schoot de bal hard in doel. Meer doelpunten zouden er niet komen. Nochtans had Stefan Bärlin wedstrijdwinnaar kunnen worden na een counter. De Zweed schoot de bal hard op doel maar ook recht in de armen van keeper Ramovic.

Strømsgodset – Lillestrøm: 1-1
Ook de laatste wedstrijd van de derde speeldag eindigde in een gelijkspel. Vanavond ontving nieuwkomen Godset de kanarievogels van Lillestrøm in Drammen.
Het eerste noemenswaardige feit van de wedstrijd kwam al na tien minuten. Magnus Myklebust werd neergehaald door Stian Ohr op een goede 25 meter van het doel. Ohr kreeg terecht een rode kaart van scheidsrechter Brage Sandmoen. Godset moest nu met tien man verder. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ze niet tot echt goede kansen kwamen. Op het half uur viel het eerste doelpunt. Keeper Johnsen kwam ver uit doel om in duel te gaan met Magnus Myklebut. Olivier Occean had er geen moeite mee om de bal in een open doel te schieten. Daarna trok Johnsen zich wijselijk terug in zijn doel maar liet de flater niet aan zijn hart komen. Tien minuten na dit doelpunt kreeg Anders Rambekk van LSK de bal domweg via Peter Kovacs van de thuisploeg toegesepeeld maar slaagde er niet in de bal in doel te krijgen.

Godset kwam frisser voor de dag na de pauze en kreeg via Alexander Aas nog een goede kans maar zijn kopbal kwam op de paal terecht. Een kwartier voor het einde werd Peter Kovacs neergehaald in de zestien meter waarna Godset een strafschop kreeg. Die werd genomen door André Bergdølmo die de bal in de kruising schoot. Beide ploegen bleven zoeken naar een extra doelpunt en dus de drie punten maar geen van beide kon tot echte goede kansen meer komen. In plaats daarvan kreeg Mouehli nog een rode kaart nadat hij Nyan hard neerhaalde en zo moesten beide teams de wedstrijd met tien spelers besluiten.