Hamburg komt zowaar nog in linkerkolom

Philippe Crols

Hamburger SV heeft op speeldag 33 een knappe uitoverwinning weten te boeken op het veld van Nürnberg. Het won er met 0-2 en komt in de linkerkolom terecht. Nürnberg mag plaats vijf nu zo goed als vergeten.

Beide teams hadden weinig zin om verschroeiend van start te gaan. Van der Vaart haalde wel eens een paar keer uit, maar verontrustend was het allemaal niet. Aan de overkant probeerde Schroth doelman Rost te bedreigen, maar daarin slaagde hij niet. En net toen de thuisploeg wat beter in de wedstrijd leek te komen, klommen de bezoekers op voorsprong. Vijf minuten voor rust schilderde van der Vaart een vrijschop in doel en een minuut later al verdubbelde Jarolim de score. 0-2 was ook de ruststand.

Nürnberg acteerde zwak en zo kon Hamburg ook in de tweede helft vrij rustig controleren. Rost moest op het uur een schot van Pinola wel uit zijn doelvlak houden en even later deed hij hetzelfde toen Reinhardt op doel gaf. Aan de overkant was Sorin nog een keer gevaarlijk. Nürnberg ging met de moed der wanhoop nog op zoek naar een aansluitingstreffer, maar die kwam er niet. Het werd bijgevolg dus 0-2 voor HSV.