WBA of Derby County vandaag naar Premier League

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WBA of Derby County vandaag naar Premier League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag wordt in het Wembley Stadium de finale gespeeld van de play-offs in The Championship, de Engelse tweedeklasse. De twee protagonisten zijn West Bromwich Albion en Derby County. De winnaar mag volgend jaar spelen in de Premier League. De finale van de play-offs staat bekend als de meest winstgevende wedstrijd ter wereld.

Derby County eindigde dit seizoen op de derde plaats in The Championship. De ex-club van Branko Strupar schakelde in de halve finale FC Southampton uit na het nemen van strafschoppen. Billy Davies, de manager van Derby, kijkt uit naar de wedstrijd van vandaag. Hij liet weten dat zijn team al heeft laten zien dat het tot de beste teams van The Championship behoort.

West Bromwich Albion, een club uit Birmingham, werd dit jaar vierde in het eindklassement. The Baggies schakelden in de halve finale stadsgenoot Wolverhampton Wanderers uit. Na één jaar afwezigheid keert West Bromwich Albion dus mogelijk terug naar de hoogste Engelse reeks. Tony Mowbray, manager van WBA, liet weten dat hij hoopt een held in zijn rangen te hebben die het werk vandaag opknapt.

Nergens ter wereld staat er in één wedstrijd zoveel geld op het spel. Door de televisiegelden, stijgende merchandising en meer inkomsten van sponsors, kan de winnaar van dit duel ongeveer 60 miljoen euro aan zijn budget toevoegen. Eerder promoveerden FC Sunderland en Birmingham City rechtstreeks naar de Premier League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties