EK -21: Italië en Engeland missen start

Steurbaut Kersten

Volg België nu via WhatsApp!

Vanuit Heerenveen

Italië en Engeland hebben hun favorietenrol in groep B niet waar kunnen maken. Engeland bleef steken op een doelpuntenloos gelijkspel terwijl Italië de drie punten verrassend moest laten aan Servië. De zesde titel lijkt ineens ver weg.

Engeland kreeg tegen Tsjechië nochtans de mogelijkheid om de drie punten te pakken, maar Leroy Lita miste vanop 11-meter. David Nugent en Kieran Richardson kwamen ook zeer dicht bij een doelpunt, maar kregen het leer niet voorbij doelman Zdenek Zlamal. Gelukkig voor Engeland sprong Tsjechië even goed met haar kansen om. Martin Fillo had een doelpunt aan de voet, maar besloot over. Middenvelder Daniel Pudil was nog het dichtste bij een goal, maar hij zag zijn schot subliem gekeerd door Scott Carson.

Voor Italië had het er na één speeldag ook volledig anders kunnen uitzien, maar zowel Giampaolo Pazzini, Raffaele Palladini en Riccardo Montolivo, nochtans goed bij schot in de kwalificaties, faalden voor rust in de afwerking. Servië volgde na rust met Dusko Tosic het Italiaanse voorbeeld, maar na 20 minuten had Dejan Milovanovic er genoeg van. Met een mooie schuiver zette hij de bordjes op 0-1. Pazzini kwam nog dicht bij de gelijkmaker, maar zag zijn kopbal over doel belanden.

Donderdag zal waarschijnlijk een topfavoriet haar ambities mogen opbergen. Met Engeland – Italië staat een voor de verbeelding sprekende wedstrijd op het programma. Bij verlies van één van beiden zal dit tornooi achteraf niet echt meer tot de verbeelding spreken.