EK -21: 'Irritante Serviërs'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
EK -21: 'Irritante Serviërs'
Foto: © SC

Vanuit Arnhem    
Haroun: ‘Ongeschreven voetbalregel’
 
“Ons doel was de halve finale en het ticket voor de Olympische Spelen. Dat is bereikt, maar als je er zo dichtbij bent is het toch jammer”, blikt Faris Haroun terug op het EK. “Maar er is een ongeschreven regel in het voetbal: als je niet scoort kan je niet winnen. Als Fellaini in de eerste minuut scoort, krijgen we een andere match. De Serviërs zaten nu na vier minuten in een zetel terwijl wij een tik kregen.” Over de spelstijl van de Serviërs was Haroun niet te spreken. “  Ze dachten alleen aan verdedigen en lagen heel de tijd op de grond, maar we moeten geen excuses zoeken. We hebben alles gegeven, maar konden fysiek niet meer.”
 
Bailly: ‘Kansloos’
 
Bij het eerste doelpunt van Servië leek doelman Logan Bailly onzeker, maar de doelman van Racing Genk vindt dat hij zichzelf niets te verwijten heeft. “Ik was kansloos bij beide goals”, verklaart hij. “De vrije trap ging over alle hoofden en ik vreesde dat een Serviër da bal nog ging raken. Daarom bleef ik staan. Anders was ik waarschijnlijk toch te laat gekomen.”
 
De Mul: ‘Irritante Serviërs’
 
Bij Tom De Mul kwam de nederlaag hard aan. “Soms moet je je meerdere erkennen in de tegenstander, maar vandaag is dat niet het geval”, liet de Ajacied na de wedstrijd optekenen. “We hebben zelf te veel kansen gemist”, keek De Mul in eigen boezem. “De Serviërs speelden zeer irritant, maar we zijn altijd rustig gebleven en hebben de voetballende oplossing gezocht.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties