Topduel eindigt op gelijkspel

viki meeuwis
| 0 reacties
Topduel eindigt op gelijkspel
Foto: © SC

De elfde speeldag in de Tippeligaen is vooral voor Brann en Stabæk goed uitgedraaid. Zowel Rosenborg als Lillestrøm hadden drie punten nodig om aansluiting aan de top te behouden maar door het gelijkspel van gisterenavond staan ze nu op vier en vijf punten van respectievelijk Stabæk dat de tweede plaats en Brann dat met 23 punten op de eerste plaats staat.
 
In een erg intensieve wedstrijd was Rosenborg het beste in de eerste helft van de match. Daniel Braaten was in goede vorm en maakte het Anders Rambekk, de linksback van Lillestrøm, met momenten erg moeilijk. In de tweede helft verdween Braaten uit beeld net zoals de rest van de ploeg die uiterst passief speelde en het initiatief aan Lillestrøm overliet. 
De eerste kans voor de thuisploeg kwam er in de 25e minuut. Daniel Braaten passeerde zowat alle spelers van de tegenstander en wist de bal naar Sapara door te spelen. Die lanceerde een hard schot op doel maar de bal ging net naast. Vier minuten later was het de beurt aan de bezoekers. Magnus Myklebust speelde de bal verder naar Simen Brenne die de bal maar in doel had te lopen maar zijn baltoets was niet goed waardoor het uiteindelijk niets opleverde. Rosenborg kreeg nog twee goede kansen. Eerst via Storflor die de bal goed aflegt voor Braaten die de bal op doel kopte maar keeper Müller kon met de benen nog redding brengen. Luttele minuten later kwam er weer een kans. Strand met een schot vanop twintig meter, Müller weet de bal weg te werken maar Skjelbred die probeerde de bal in de rebound alsnog in doel te krijgen, slaagde daar niet in.
Tegen het einde van de eerste helft viel het eerste doelpunt. Een inworp vanop links werd door Frode Kippe verder door op de eigen helft gespeeld. De bal kwam op de borstv van Rambekk terecht die de bal niet kon controleren waardoor hij die recht in de voeten van Øyvind Storflor speelde. De invaller van Rosenborg stond ongedekt op vijf meter van het doel en kon de bal makkelijk voorbij keeper Heinz Müller schieten. 
 
Na de rust was het Lillestrøm dat het spel overnam zonder erin te slagen om doelkansen bij elkaar te spelen. Vooral Olivier Occean had een moeilijke wedstrijd waarin hij in bedwang werd gehouden door het middenveld van Rosenborg. In de 78e minuut slaagde de Canadees er dan toch in om de verdediging te doorbreken. Een aanval van Lillestrøm, Koppinen blokkeerde Myklebust maar die slaagde er alsnog in om de bal laag naar Riise te spelen. Riise’s pass kwam op het hoofd van Occean terecht die de bal in doel kopte.
  
Rosenborg: Hirschfeld - Strand, Riseth (’77 Lago), Koppinen, Dorsin - Sapara, Tettey, Skjelbred – Konan (’19 Storflor), Iversen, Braaten.
 
Lillestrøm: Müller - Rambekk, Kippe, Andresen, Stefanutto - Riise, Wehrman, Søgård - Myklebus, Occean, Brenne (’68 Sundgot)
 
Doelpunten: 1-0 Storflor (’45), 1-1 Occean (’78)
 
Gele kaarten: LSK: Kippe, Riise
 
Scheidsrechter: Espen Berntsen
 
Toeschouwers: 20 039

Foto: Olivier Occean (Scanpix)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties