Daniel Braaten naar Bolton
viki meeuwis
| 0 reacties
Daniel Braaten naar Bolton
Foto: © SC

Daniel Braaten verlaat Rosenborg en trekt naar Bolton Wanderers FC. Braaten is een 25-jarige spits die afgelopen drie seizoenen bij Rosenborg aan de slag was. Het contract van de Noor liep dit jaar af en hij had al te kennen gegeven dat hij niet geïnteresseerd was in een contractverlenging bij de Noorse landskampioen. 
Door de verkoop aan de Engelse club kan Rosenborg toch een financieel een zaak doen anders had de speler de club aan het eind van het seizoen transfervrij verlaten.
Het bedrag dat Bolton neertelde voor Braaten zou ongeveer 625.000 euro bedragen.
 
De Noorse spits heeft dertien caps bij de nationale ploeg achter zijn naam staan en wist tot nu toe twee keer te scoren. 
In 2003 werd hij landelijk bekend toen hij in de beker met zijn toenmalige club, Skeid, tegen Vålerenga speelde. Dankzij een goede actie van Braaten die in de eigen zestien begon door de bal van aanvoerder Kjetil Rekdal af te snoepen, wist hij te scoren. Het leverde hem meteen de belangstelling van Rosenborg op dat echter wachtte tot zijn contract eind 2004 afliep om hem vast te leggen.
 
Eerder werd hij al gelinkt aan Lens en Vålerenga maar het zijn nieuw thuishaven zal dus Bolton worden. Komende dagen zal Braaten nog medische tests afleggen in Engeland maar daar worden geen problemen rond verwacht.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties