HRW haalt uit naar Shinawatra

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
HRW haalt uit naar Shinawatra
Foto: © SC

De Human Rights Watch, een groep die de mensenrechten verdedigt, heeft een brief geschreven naar de Premier League. Daarin beweert de HRW dat ex-Premier van Thailand Thaksin Shinawatra niet geschikt is om eigenaar te zijn van Manchester City. 

"Ik zie niet in hoe Thaksin geschikt kan zijn om een voetbalclub te leiden. Hij heeft de rechten van de mens destijds misbruikt" zegt Brad Adams van HRW. "Ik heb een brief geschreven naar de HRW om duidelijkheid te verschaffen over wat deze test inhoudt". De Premier League heeft dus een test om na te gaan of een persoon geschikt is om een voetbalclub te leiden of niet. Thaksin Shinawatra voldeed dus aan deze test, tot ongenoegen van de HRW. De Premier League verdedigt deze test en beweert dat wie tot een misdaad veroordeeld is geen club zal kunnen leiden.  

Noppadol Pattama, de advocaat van Shinawatra, vindt de aantijgingen totaal ongegrond. "Er is nooit iets bewezen. Mijn cliënt verdient om als een onschuldig man behandeld te worden, tot het tegendeel is bewezen. Er is geen enkel bewijs tegen hem," aldus Pattama. "Ik hoop dat de supporters van Manchester City en alle andere Britse mensen een eerlijk oordeel over hem zullen vellen. Hij is wel degelijk een geschikt persoon om de club te leiden. We zullen bewijzen dat hij onschuldig is na de verkiezingen, wanneer we zeker zijn dat hij een eerlijk proces krijgt" ging Pattama voort. 

Ook een woordvoerder van Man City verdedigde Shinawatra. "Er is nooit een klacht geweest tegen Dr Thaksin voor een crimineel misdrijf, laat staan dat hij veroordeeld is. Die testen om te kijken of iemand wel geschikt is om een club te leiden gelden enkel voor mensen die een crimineel misdrijf gepleegd hebben. De fans van Man City hebben hem warm onthaald."  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties