Slechts drie Belgen in Bundesliga

Philippe Crols
| 0 reacties
Slechts drie Belgen in Bundesliga
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vorig seizoen nog hadden we zeven Belgen die op de loonlijst van een Duitse eersteklasser stonden. Dit seizoen zijn dat er nog maar drie. Hopelijk houden Daniël Van Buyten, Peter van der Heyden en Vincent Kompany onze nationale eer dit seizoen hoog.

Vorig seizoen was Borussia Mönchengladbach nog hofleverancier betreffende Belgen in de Bundesliga. Gladbach degradeerde en Thijs hield het voor bekeken. Sonck en Daems bleven, maar enkel die tweede mag rekenen op een basisplaats. De andere is overbodig. Joris Van Hout verliet Bochum ten slotte voor Westerlo. 

Vorig seizoen was Daniël Van Buyten de sterkhouder der Belgen in de Bundesliga. De verdediger werd dan wel meermaals neergesabeld door de Duitse pers, maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat hij gewoon mede het slachtoffer was van de slechte prestaties van Bayern. Dit seizoen ziet het er niet goed uit voor onze landgenoot. Afgaande op de voorbereiding is er voor hem geen plaats in het eerste elftal.

Peter van der Heyden moest vorig seizoen de hele eerste ronde aan zich laten voorbijgaan door een blessure. Ook deze keer zal de linksachter er de eerste wedstrijden van de eerste ronde niet bijzijn omwille van een blessure. Toen hij weer fit was kon hij onder Augenthaler wel rekenen op een basisplaats. Benieuwd of Felix Magath ook een basisplaats klaarheeft voor onze landgenoot.

Van Vincent Kompany mogen we dit seizoen misschien wel het meest verwachten. De verdediger kwam vorige zomer voor heel wat miljoenen over van Anderlecht, maar een blessure zorgde ervoor dat de ex-Gouden Schoen het merendeel van het seizoen aan zich moest laten voorbijgaan. Als de Belg dit seizoen blessurevrij blijft, kan hij wel eens een van de revelaties van het seizoen worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties