Boro, Reading, P'mouth en Wigan winnen

Kristof Blomme

Zowel Middlesbrough, Reading, Portsmouth als Wigan hebben hun partij gewonnen. Boro klopte Fulham met 1-2. Reading haalde het van Everton, dat het maximum van de punten kwijt is. Portsmouth won van Bolton, terwijl Wigan Sunderland ruim klopte. Fulham - Middlesbrough 1-2Na een kwartier kwam de thuisploeg op voorsprong. McBride kopte een voorzet in doel. De Amerikaan blesseerde zich hier echter bij en moest even later vervangen worden. Na tien minuten in de tweede helft kwam Middlesbrough langzij. Debutant Mido scoorde meteen. Twee minuten voor affluiten zorgde Cattermole voor het beslissende doelpunt. In blessuretijd leek Healy nog gelijk te maken. Het doelpunt - de bal was wel degelijk over de lijn - werd echter niet gevalideerd.

Portsmouth - Bolton 3-1Na tien minuten tekende Anelka voor de openingstreffer namens de bezoekers. Vijf minuten later maakte Kanu al gelijk op aangeven van Utaka. Diezelfde Utaka, die deze zomer werd overgenomen van Rennes, rondde op het halfuur een knappe solo zelf af. Uiteindelijk besliste Taylor in de slotfase de wedstrijd. Hij zette een strafschop om. Bolton telt na drie wedstrijden nog steeds geen enkel punt.

Reading - Everton 1-0

Tot voor deze wedstrijd telde Everton nog het maximum van de punten. Reading, dat afgelopen seizoen verraste, was echter de betere ploeg. Vlak voor de pauze zette Hunt de thuisploeg dan ook op voorsprong. Uiteindelijk bleef de 1-0 op het bord.

Wigan - Sunderland 3-0Wigan was beter dan nieuwkomer Sunderland en na een kwartier tekende Heskey dan ook voor de openingstreffer. Na een uur voetballen kon Landzaat vanop de stip de voorsprong verdubbelen. Enkele minuten later kreeg Wigan nog een tweede penalty. Dit keer zette Sibierski zich achter de bal en ook hij faalde niet. Wigan staat voorlopig aan de leiding met zes punten uit drie wedstrijden.