Engelse clubs zijn nog niet uitgewinkeld

Harald Berings
| 0 reacties
Engelse clubs zijn nog niet uitgewinkeld
Foto: © SC

Het einde van de transfermarkt nadert en naar goede gewoonte staan de Britse tabloids dan weer vol van de speculaties. De één al iets geloofwaardiger dan de andere. Maar omdat we u niets willen onthouden, volgt een overzicht van de hardnekkigste geruchten...

Manchester United bracht zondag in de derby tegen City duidelijk het beste voetbal, maar kampte met een probleem in de afwerking. Zonder Rooney en Ronaldo loopt de scoringsmachine van The Red Devils niet langer op volle toeren en dus wil Sir Alex Ferguson zich indekken voor wedstrijden waarin zijn goudhaantjes zouden ontbreken. The Sun meent te weten dat Obafemi Martins na Carlos Tévez, Owen Hargreaves, Anderson en Nani de vijfde aanwinst van United wordt. 

Volgens de Daily Star zou Ferguson echter de voorkeur geven aan globetrotter Nicolas Anelka (foto), die na avonturen bij onder andere Arsenal, Real Madrid, Liverpool en Fenerbahçe op z'n 28ste over veel ervaring beschikt. Anelka zelf wil zo snel mogelijk weg bij rode lantaarn Bolton Wanderers en ziet een terugkeer naar Manchester zeker zitten - eerder kwam de Fransman ook al uit in het hemelsblauwe tenue van stadsgenoot Manchester City.

Datzelfde City onderging deze zomer een metamorfose, trok met het geld van een Thaise investeerder coach Sven-Görann Eriksson en een pakket spelers aan en prijkt momenteel trots op de eerste plaats van de Premier League na een knappe 9 op 9. The Citizens lijken echter nog niet uitgewinkeld en zouden volgens diverse tabloids hun oog hebben laten vallen op Jan Koller. De Tsjech liet in de media afwisselend weten wél en níet weg te willen bij Monaco en wekte zo belangstelling op van Feyenoord Rotterdam en dus ook Manchester City. 

Of Emile Mpenza er binnenkort met de boomlange spits een extra concurrent bijkrijgt, is echter twijfelachtig: na twee doelpunten afgelopen weekend zou Koller toch in Frankrijk willen blijven. Georgios Samaras mag dan weer vertrekken uit Manchester. Voor hem is er interesse van Real Betis en Espanyol Barcelona. En hoe beloftevol de jonge doelman Kasper Smeichel (zoon van United-legende Peter Smeichel) zondag ook stond te keepen, City zou graag Carlo Cudicini van Chelsea overnemen. De Italiaan slaagde er bij de vice-kampioen nooit in Petr Cech naar de bank te verwijzen en ziet een overgang naar City volgens The Daily Mirror wel zitten.

Middlesbrough wil dan weer graag Eredivisie-tops Afonso Alvés van Heerenveen overkopen, maar moet die transfer bekostigen met de verkoop van Aiyegbeni Yakubu (foto) aan Everton. The Toffees vinden de vraagprijs van 18 miljoen euro echter te hoog en dus lijken beide deals uiteindelijk af te springen. Newcastle United lijkt daarentegen wél rond te zijn met twee verdedigers. The Magpies hopen Juliano Beletti (FC Barcelona) en Aboudale Faye (Bolton Wanderers) deze week nog voor te stellen.

Tottenham Hotspur tenslotte is de nieuwste kaper op de kust in de strijd om de diensten van Juan Roman Riquelme. De 29-jarige Argentijn zit op een zijspoor bij Villarreal, dat hem het voorbije half jaar uitleende aan Boca Juniors. Tottenham heeft 15 miljoen euro over voor de spelmaker, die nog tot 2009 onder contract staat in El Madrigal.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties