'Michels is de beste naoorlogse voetbalcoach'

'Michels is de beste naoorlogse voetbalcoach'
Foto: © SC

Volgens de Britse kwaliteitskrant The Times is de Nederlander Rinus Michels de beste naoorlogse coach geweest. De krant contacteerde daarvoor trainers van vroeger en nu. Bij de beste vijftig is er geen enkele Belg opgenomen. Twee jaar geleden overleed Michels op 77-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Aalst.

Michels was coach van FC Barcelona, Ajax Amsterdam en het Nederlands elftal. Met Oranje pakt hij de Europese titel in 1988 in West-Duitsland. In 1974 verloor hij met datzelfde team de WK-finale terwijl Oranje er eigenlijk niet naast kon grijpen. Onder zijn naam werd het begrip 'totaalvoetbal' gelanceerd.

In 1999 werd Michels door de wereldvoetbalbond FIFA ook al verkozen tot trainer van de eeuw. Volgens The Times was dat één van de weinige keren dat de FIFA het wel bij het juiste eind had.

Naast Michels staan er nog drie Nederlanders in de top-50. Johan Cruijff is vijftiende, Guus Hiddink staat op de 29ste plaats en Louis Van Gaal bekleedt de 36ste stek. The Times zegt over Cruijff dat het een zonde is dat hij destijds stopte als trainer.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties