Ook Kluivert kan Lille niet laten winnen

Ruben Claesen

Alweer het zesde gelijkspel voor Lille OSC, dat thuis het verschil niet kon maken tegen Bordeaux. Onze landgenoot Kévin Mirallas kwam even na het uur samen met Patrick Kluivert in de ploeg, maar de twee spitsen konden Ramé niet meer verschalken.

Lille – Bordeaux 1-1

Al na twee minuten was de openingsgoal een feit. Cabaye profiteerde van de rebound nadat Dumont eerder op Ramé had besloten. Bordeaux kwam vijf minuten voor rust dan op gelijke hoogte via Bellion, die met een schuiver langs de paal Sylva het nakijken gaf. Aan die score zou niks meer veranderen, wel aan het aantal spelers, want Chamakh kreeg in de tweede helft nog rood na een slag in de buik van Cabaye.

Le Mans – Valenciennes 2-0

Le startte wonderwel aan de competitie, verloor dan drie keer achter elkaar en heeft nu weer de goede draad opgepakt door hoogvlieger Valenciennes na een goede match met 2-0 terug naar huis te sturen. Goals waren er van Sessègnon en De Melo, Gervinho stond de hele wedstrijd tussen de lijnen.

Sochaux – Strasbourg 0-0

Een logische brilscore tussen twee teams die allebei niet hun beste dag kenden en vooral uitblonken in het defensieve.

Auxerre – Nice 2-0

De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong na een mooie goal van Kévin Lejeune, die met een halve volley Lloris al na vijf minuten een eerste keer klopte. Lang leek het 1-0 te blijven, totdat Niculae in de blessuretijd nog de beslissende 2-0 kon scoren.

Saint-Etienne - Caen 3-0

Een simpele overwinning voor Les Stéphanois, ze hadden geen kind aan een zwak Caen. Ilan Araujo zorgde met twee goals nog voor het halfuur voor de 2-0 voorsprong, vlak na rust diepte Bafétimbi Gomis het verschil nog wat uit.