Halmstads BK en AIK delen de punten

viki meeuwis

Gisteren werden er drie wedstrijden afgewerkt van de 21e speeldag in de Allsvenskan. Halmstads BK kreeg AIK op bezoek, terwijl Helsingborgs die andere gasten uit Stockholm, Brommapojkarna over de vloer kregen. Kalmar nam het thuis op Fredriksskans op tegen Gais.

De wedstrijd op Örjans Vall tussen Halmstads BK en AIK was eerder wisselvallig.
De eerste goal viel al na zes minuten. Dulee Johnson zette Jimmy Tamandi op weg die zijn tweede goal van het seizoen kon scoren. AIK ging zo meteen aan de leiding. Rond de 20e minuut werd Mikael Rosén neergehaald. Scheidsrechter Fröjdfeldt kende een strafschop toe aan Halmstads BK. Die werd genomen door Tommy Jönsson die de bal vanop elf meter in doel schoot. De kansen bleven afwisselen tusssen beide teams. Het zou tot een twintigtal minuten in de tweede helft duren vooraleer Kujovic de 2-1 kon maken nadat Arnefjord de bal slecht weg werkte. AIK bleef niet bij de pakken neerzitten. De gelijkmaker kwam er een tiental minuten later. Lucas Valdemarin vond zijn landgenoot, die andere Argentijn Ivan Obolo die de 2-2 op het bord zette.

Halmstads BK - AIK 2-2
Doelpunten: 0-1 Jimmy Tamandi (‘6), 1-1 Tommy Jönsson (‘21), 2-1 Ajsel Kujovic (‘69), 2-2 Ivan Obolo (‘78)
Gele kaarten: HBK: Mattisson, AIK: Tjernström, Pavey, Tamandi, Arnefjord
Rode kaarten: HBK:-, AIK: Arnefjord
Scheidsrechter: Peter Fröjdfeldt
Toeschouwers: 6 046

De match tussen Helsingborg en rode lantaarn Brommapojkarna eindigde in een 1-1 gelijkspel. Helsingborg begon met rommelig spel maar wist wel als eerste te scoren. Via een goede voorbereiding van Martin Kolar, ex-Anderlecht, kon Fredrik Svanbäck de 1-0 binnenwerken. Ook na dit doelpunt bleef de thuisploeg hinder ondervinden maar kon wel de voorsprong tot aan de rust behouden. In het begin van de tweede helft slaagden de bezoekers erin om de gelijkmaker te scoren. Het was Håkan Malmström die de bal tussen de palen kreeg. Brommapojkarna behaalt zo een belangrijk punt terwijl Helsingborgs eigenlijk had moeten kunnen winnen.

Helsingborgs IF - IF Brommapojkarna 1-1
Doelpunten: 1-0 Fredrik Svanbäck (’17), 1-1 Håkan Malmström (’59)
Gele kaarten: HIF: Kolar, Skulasson, Beloufa, BP: Malmström, Karlsson
Scheidsrechter: Michael Lerjéus
Toeschouwers: 9 530

Kalmar was duidelijk de betere ploeg in deze wedstrijd. Hoewel de thuisploeg al in de tweede minuut op achterstand kwam na een doelpunt van Tobiasson. Een vrije trap genomen door Rasmus Elm zorgde bijna voor de gelijkmaker maar Patrik Rosengren had geen geluk. Zijn schot kwam op de binnenkant van de paal terecht, trof keeper Jankulovski in de rug om vervolgens nog eens op de paal terecht te komen.
Gais lag onder druk maar speelde wel gedisciplineerd. Na de rust viel het tweede doelpunt. Rydström met een pass naar Viktor Elm die verder speelde naar Cesar Santin. De Braziliaan stond helemaal vrij en kon de gelijkmaker binnenwerken. Enkele minuten later was het Christoforidis die de bezoekers uit Göteborg op voorsprong bracht. Gais kreeg nog een penalty toegekend nadat Rosengren een te harde tackle uitvoerde op Christoforidis. Spijtig voor Gais slaagde Ikpe Ekong er niet in om deze in doel te krijgen. In de toegevoegde tijd kon David Elm de 2-2 binnenwerken na een pass van zijn broer Rasmus.

Kalmar FF – Gais: 2-2
Doelpunten: 0-1 Andreas Tobiasson (’2), 1-1 Cesár Santin (’60), 1-2 Christos Christoforidis (’69), 2-2 David Elm (’90)
Gele kaarten: KFF: Rosengren, Gais: Gustafsson
Scheidsrechter: Daniel Stålhammar
Toeschouwers: 4 059

Vanavond worden de wedstrijden tussen Djurgården en Trelleborgs en Malmö FF en Örebro op het programma.