Supporters Aalst gaan over de schreef

Steven Bologne

Op het veld van FCN Sint-Niklaas hebben supporters van Eendracht Aalst hun club in een wel heel slecht daglicht geplaatst. Fans van de Ajuinen hebben op en rond het veld van Sint-Niklaas amok gemaakt. Een assistent-scheidsrechter kreeg daarbij zelfs een trap op de kuit te verwerken, een zoveelste geval van agressie op een spelleider, de politie heeft de feiten vastgesteld.

Commotie in het slot van de wedstrijd tussen FCN Sint-Niklaas en Eendracht Aalst, bij een 0-1 stand in het voordeel van Aalst liet de scheidsrechter liefst zeven minuten overspelen. In de vierde minuut van de toegevoegde tijd kon de thuisploeg alsnog gelijk stellen, wat kwaad bloed opzette bij de fans van Aalst.

Wanneer de scheidsrechter drie minuten later afblies, bestormden een honderd supporters van Aalst het terrein en viseerden daarbij spelers van FCN Sint-Niklaas en de spelleiders. Eén assistent-scheidsrechter kreeg in het tumult een trap in het kuitbeen wat niet zonder gevolgen zal blijven. Ook verscheidene spelers kregen rake klappen te verwerken. De politie stelde verschillende processen verbaal op, deze zaak krijgt ongetwijfeld nog een staartje voor de groene tafel.