Strømsgodset onverdiend onderuit

viki meeuwis

Aalesund ontving gisterenavond Strømsgodset in het Color Line stadion. Het was de laatste wedstrijd van de twintigste speeldag in de Tippeligaen.

Strømsgodset was de betere ploeg in deze wedstrijd maar een laat doelpunt van Jeffrey Aubynn bij Aalesund deed hen de das om. De wedstrijd begon op de best mogelijke manier voor de thuisploeg. Tor Horgne Aarøy werd in het begin van de wedstrijd neergehaald door Alexander Aas waarna scheidsrechter Hauge een strafschop aan Aalesund toekende. De Braziliaan Diego Silva nam die vanop elf meter en stuurde de bal recht in de kruising. Op het half uur werd Stian Ohr vrijgespeeld op rechts en kon de bal met uiterste precisie naar Peter Kovacs doorspelen die alleen voor doel kwam en de gelijkmaker kon binnenkoppen. Slechts enkele minuten later was het weer het duo Ohr-Kovacs dat een kans kreeg. Kovacs kopte de bal echter vanop drie meter over het doel. Aalesund trainer voerde nog voor de rust twee wijzigingen door, Silva en Skiri gingen eruit en maakten plaats voor Jääger en Fjørtøft, zij moesten voor meer agressiviteit en meer actie in de duels zorgen.

De tweede helft gaf dezelfde aanblik als de eerste, Godset domineerde en kon voor de beste kansen zorgen. Het was dan ook verdiend dat de bezoekers tien minuten na de rust op voorsprong kwamen via een goal van Leonhardsen. Het geluk was van korte duur want middenvelder Gudmundsson lanceerde een moeilijke bal op doel die keeper Johnsen niet goed kon wegwerken waarna Kibebe hem in de rebound alsnog binnenwerkte.  Godset probeerde nog om meer druk te zetten en de overwinningsgoal te behalen. Zowel Huusko als Nystrøm troffen beide de paal. In de toegevoegde tijd kon Jeffrey Aubynn de bal met een hard schot vanop twintig meter in de kruising schieten, keeper Johnsen was kansloos. Zo wint Aalesund, zij het onverdiend.

Aalesund – Strømsgodset: 3-2

Aalesund (4-4-3): Andreas Lie – Gustave Bahoken, Benjamin Kibebe, Haraldur Gudmundsson, Joakim Austnes – Magnus Kihlberg (’78 Trond Fredriksen), Amund Skiri (’37 Karl Oskar Fjørtoft), Jeffey Aubynn – Håvard Sakariassen, Diego Silva (’37 Enar Jääger), Tor Hogne Aarøy

Strømsgodset (4-3-3): Espen Johnsen – Alexander Aas, Ronny Deila, André Bergdølmo, Glenn Andersen – Ousman Nyan (’63 Keijo Huusko), Fredrik Winsnes, Øyvind Leonhardsen (’70 Fredrik L. Nordkvelle) – Stian Ohr, Peter Kovacs, Christer George (’86 Steffen Nystrøm)

Doelpunten: 1-0 Diego Silva (pen. ‘7), 1-1 Peter Kovacs (‘27), 1-2 Øyvind Leonhardsen (‘56), 2-2 Benjamin Kibebe (‘68), 3-2 Jeffey Aubynn (‘90)

Gele kaarten: AaFK: Bahoken, Godset: Huusko

Scheidsrechter: Terje Hauge

Toeschouwers: 9 686