Van Gaal: 'Spelers hebben er alles aan gedaan'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van Gaal: 'Spelers hebben er alles aan gedaan'
Foto: © SC

AZ Alkmaar, vorig seizoen nog de verliezende finalist van de KNVB-beker, is gisteren al uitgeschakeld in de tweede ronde na een 1-0-verlies bij tweedeklasser Cambuur Leeuwarden. Onze landgenoot Maarten Martens miste een strafschop.

AZ-trainer Louis Van Gaal reageerde berustend op de uitschakeling. "Ik verwijt mijn spelers niets want ze hebben er alles aan gedaan. Het is heel vervelend maar het is ook niet onverdiend dat Cambuur doorgaat. Bij AZ zijn er momenteel veel spelers uit vorm", aldus de oefenmeester.

Van Gaal wil nog niet spreken over een verloren seizoen. Feit is wel dat de club zijn start wat miste en vorige week de topper verloor in eigen huis van Ajax Amsterdam. Daar komt nu nog de vroegtijdige bekeruitschakeling bij. "We moeten er nu voor zorgen dat we er over drie dagen weer staan. En dan opnieuw op kunstgras tegen Heracles. Dan moeten we alles weer op de rails hebben. Is dat niet het geval, dan hebben we een probleem. En ook volgende week, tegen Paços de Ferreira, is er een wedstrijd waarvan het resultaat onomkeerbaar is. We zullen er moeten staan", besluit Van Gaal.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties