Analyse Juve enige belager van Inter?

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Juve enige belager van Inter?
Foto: © SC

Terwijl Roma en Milan, voor dit seizoen als grootste concurrenten van uittredend kampioen Inter beschouwd, met punten morsen, blijft Inter zelf een foutloos parcours afleggen. Het meeste weerwerk zal misschien nog van Juventus komen, dat een steeds steviger geheel lijkt te worden en kan rusten terwijl de concurrentie Europese verplichtingen heeft. Ook Fiorentina spreekt nog steeds een duchtig woordje mee.

De Nerazzurri uit Milaan kenden geen gemakkelijke avond tegen een nochtans verzwakt Reggina. De thuisploeg verdiende een punt, maar dankzij Adriano ging de kampioen toch met de zege aan de haal. Vieira keerde terug op het middenveld en als straks Materazzi (foto) weer speelklaar is, staat Inter pas op zijn sterkst. De neuzen staan ook weer allemaal in dezelfde richting, want een akkefietje tussen Adriano en Mancini werd vlug met de mantel der liefde bedekt.

De contractverlenging van Del Piero inspireerde 'Pinturicchio' tot het winnende doelpunt tegen Genoa, waardoor Juve in het spoor van Inter blijft. Indrukwekkend was de prestatie niet, maar de zege kwam nooit in gevaar. Vreemd was het dan ook dat zowel coach Ranieri als Nedved in de slotfase rood kregen voor protest. Vooral de uitsluiting van de Tsjech kan zware gevolgen hebben. De Bianconeri dreigen hun motor te moeten missen bij de eerstkomende, moeilijke opdrachten :in Napels en thuis tegen (Empoli) en Inter. Camoranesi traint alweer en kan gauw ingezet worden, net zoals Iaquinta, zodat de opties voor Ranieri weer uitbreiden. Als de Oude Dame uit haar volgende drie opdrachten minstens 7/9 kan puren, blijft ze helemaal op koers voor de Scudetto.

Bij AS Roma zijn ze er nog niet uit: de ploeg, normaal gezien een toonbeeld van defensieve zekerheid, kreeg vier doelpunten om de oren van een fris Napoli, dat met Lavezzi over een echte sensatie beschikt. Door de derde opeenvolgende thuiswedstrijd zonder overwinning blijven de Giallorossi hangen in het klassement. Spalletti ziet het niet graag gebeuren en zoekt naar een remedie, die beter vroeg dan laat opduikt, of de Romeinen zijn alweer vóór halfweg uitgeteld voor de titel.

Fiorentina doet het dan net iets beter: Cesare Prandelli zag zijn Viola zonder moeite de belanden derby tegen Siena winnen. De offensieve weelde bij de ploeg uit Firenze is een grote troef: slagen Pazzini of Mutu er niet in de vijandige verdedigingen te ontwrichten, dan staan Vieri of Osvaldo klaar. Ook de flanken zijn levensgevaarlijk en nu de Deen Jörgensen (foto) hersteld is, kan Prandelli pas al zijn troeven op tafel gooien. Ook de (defensieve) organisatie staat als een huis, zodat een plaats in de topvier een reële ambitie is en wie weet is er nog meer mogelijk.

Na een indrukwekkende, maar kortstondige opflakkering zakte Milan weer als een pudding in elkaar. De thuisnederlaag tegen Empoli was niet eens onverdiend te noemen. Zonder Kakà is de Europese kampioen een doodgewone ploeg. De negatieve tendens is vorig seizoen al ingezet, maar toen verbloemden de successen in de Champions League veel. Ancelotti doet er goed aan met een oplossing op de proppen te komen, want Berlusconi ziet zijn oogappel niet graag in de tweede kolom staan. Mourinho gaf al te kennen graag in Italië te willen coachen ...
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties