Resterende verslagen tweede klasse

Bart Hermans

Dit weekend werden er in de tweede klasse wedstrijden van speeldag 6, 7 en 11 afgewerkt. Van de wedstrijden KVSK United – OH Leuven, Waasland – KV Kortrijk, Hamme- Tubeke en Lierse – Olympic Charleroi kreeg u al uitgebreide verslagen. De andere matchen van dit weekend hebben we voor u gebundeld.

Doornik – Namen: 4-2
15' De Vreese 1-0, 31' Sbaa 1-1, 41' Bukran 1-2, 73' Thonon 2-2, 87' Brisset 3-2, 89' Desire

Doornik begon het best aan de partij. Scarpino lanceerde Brisset die De Vreese de openingstreffer voorschotelde. Op het halfuur was het de beurt aan de bezoekers uit Namen. Het was Sbaa die de gelijkmaker lukte. Aan de overkant reageerde de thuisploeg via De Vreese en Di Tullio, maar hun pogingen gingen over. Het was Namen dat op voorsprong kwam toen Bukran de bal op de rand van de zestien veroverde en de 1-2 kon scoren. Net na de rust moest Namen met zijn tienen verder. Boukamir kreeg een rode kaart na handspel. Doornik profiteerde hiervan en een twintigtal minuten voor tijd kon Thonon de gelijkmaker aantekenen. Doornik was gelanceerd maar kende pech toen pogingen van Ambu (paal) en De Vreese (lat) niet binnen gingen. In de rebound kon Brisset alsnog scoren. Even later schoot Desire de 4-2 eindstand op de bordjes.

Tienen – Geel: 3-0
32' Geebelen 1-0, 65' De Pauw (str.) 2-0, 73' Vanarwegen 3-0

De Pauw leek de openingstreffer aan de voet te hebben, maar kreeg de bal niet in het lege doel. Ook Geebelen kreeg een goede mogelijkheid toen Bayock hem afzonderde. Aan de overkant was Jusic gevaarlijk, maar het was toch de thuisploeg die op voorsprong kwam. De Pauw zorgde voor de assist en Geebelen knalde met een mooie omhaal de 1-0 op de bordjes. Net voor de rust moest doelman Schuermans ingrijpen op een inzenden van Bouchouari. In de tweede helft gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker, maar het was integendeel de thuisploeg die wist te scoren. Na een trekfout van Bekkema op Vandecauter ging de bal op de stip. De Pauw miste niet en scoorde zo zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Geel vocht nog wel terug, maar Schuermans verhinderde dat Jusic zijn ploeg terug in de match bracht. Een twintigtal minuten voor het einde was het helemaal over voor de Kempenaars. Da Silva zette een mooie aanval op en de ingevallen Vanarwegen legde de 3-0 eindcijfers vast.

Antwerp – Beveren: 3-0
42' Jelicic (1-0), 60' Utaka (pen.) (2-0), 75' Utaka (3-0)

Antwerp won vrij gemakkelijk van een zwak Beveren. Bij Antwerp startte Pivaljevic op de bank. Gbarssin was geblesseerd en hierdoor debuteerde Zarko Jelicic. Het was wachten tot net voor de rust voor een eerste bal tussen de palen. Nieuwkomer Jelicic werd in stelling gebracht en knalde laag en hard voorbij Deelkens. Antwerp was gelanceerd en drukte even door. Utaka kon alleen doorgaan, maar stuitte op Deelkens. De daaropvolgende hoekschop werd staalhard ingekopt door Elejiko, gelukkig voor Beveren redde Diawara op de lijn. In de eerste helft bakten de bezoekers uit Beveren er weinig van, maar na de rust trokken ze toch in de aanval. Ristovic moest zijn kunnen tonen op een schot van Tokpa. Aan de overkant werd Utaka foutief gestuit door Lardenoit. Utaka zette zelf de strafschop om en bracht zijn ploeg zo op 2-0. Na dit doelpunt controleerde de thuisploeg en loerde het op de counter. Bij het ingaan van het slotkwartier was het opnieuw raak. Utaka glipte nogmaals door de Beverse verdediging en maakte er 3-0 van. Fränkel liet de kans op de 4-0 nog liggen.

Eupen – Virton: 1-4
49' Lebe 1-0, 54' Soumare 1-1, 70' Koita 1-2, 80' Bendaha 1-3, 84' Belhocine 1-4

Eupen had de eerste kans van de wedstrijd via Molnar, maar hij trof het zijnet. Iets later zag diezelfde Molnar, na een mooie Eupense actie over rechts, zijn schot op de paal belanden. De bezoekers waren niet onder de indruk. Hareau zonderde Soumare af, maar zijn poging werd door Wins gestopt. Op het halfuur probeerden Hareau en Soumare het nog een keer maar ze stuitten opnieuw op Wins. Net voor de rust kopte Colin voor Eupen over een leeg doel. Net na de rust zorgde Lebe voor de openingstreffer en bracht Eupen op 1-0. Lang duurde de vreugde van de thuisploeg niet want vijf minuten later maakte Soumare gelijk. Virton was toen gelanceerd en Kiota bracht Virton twintig minuten voor tijd op voorsprong. In de laatste tien minuten scoorde Virton via Bendaha en Belhocine nog tweemaal en zo won Virton met 1-4 in de Oostkantons. [AN]