Wil Beenhakker toch Belgisch bondscoach worden?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Wil Beenhakker toch Belgisch bondscoach worden?
Foto: © SC

Volgens de Belgische voetbalbond heeft Leo Beenhakker, momenteel keuzeheer bij Polen, navraag gedaan naar de positie van Belgisch bondscoach. Jean-Marie Phillips, de CEO van de KBVB, liet al weten dat er veel animo is rond de nog niet eens vrije plaats van bondscoach. Tot nader order is René Vandereycken nog steeds de Belgische selectieheer, maar hij staat hevig ter discussie na de ronduit slechte EK-kwalificatiecampagne.

"Via officiële kanalen hebben we al zo'n zes à zeven kandidaturen ontvangen. Zelfs Beenhakker heeft zich via zijn managementbureau laten informeren naar de baan van Belgisch bondscoach", aldus Phillips in de krant Het Laatste Nieuws.

Dat Beenhakker Belgisch bondscoach zou willen worden, is verrassend nieuws. Hij plaatste zich onlangs - toevallig tegen België - voor de eindronde van het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk. Eerder deze maand verlengde hij overigens zijn contract bij Polen. Hij sprak met de Poolse voetbalbond af dat hij met hen de WK-kwalificatiecyclus zou afwerken.

Het is nog altijd niet zeker of Vandereycken überhaupt zal vertrekken als bondscoach van de Rode Duivels. Op het einde van december zal beslist worden over het lot van de Limburger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties