Milan kwalificeert zich met gelijkspel

Filip Van der Elst
| 0 reacties
Milan kwalificeert zich met gelijkspel
Foto: © SC

Benfica en Milan deelden woensdagavond na een boeiende wedstrijd de punten. Door dit gelijkspel is Milan gekwalificeerd voor de tweede ronde, terwijl Benfica enkel nog Uefacup kan halen.

Milan begon het beste aan de wedstrijd, en dat overwicht werd al op het kwartier bekroond met het openingsdoelpunt: Alessandro Pirlo, die vorig weekend ook al een schitterend doelpunt lukte, knalde de bezoekers vanop 25m op voorsprong (0-1). Lang konden de Italianen echter niet van hun voorsprong genieten. Maxi Pereira probeerde het ook eens vanop afstand, en zijn bal vloog op schitterende wijze tegen de touwen (1-1). Nadien viel de wedstrijd echter wat stil, en beide ploegen gingen met een logisch gelijkspel de kleedkamers in.

Benfica kwam sterk uit de kleedkamers en drukte Milan weg. Dat leidde tot mooie kansen voor onder andere Nuno Gomes, die op Dida volleyde. De Braziliaanse goalie stond even later ook paraat op een mooie poging van Rui Costa. Milan was al lang tevreden met een puntje, en Benfica probeerde alsnog om de bakens te verzetten, maar de Portugezen zagen een doelpunt -terecht- afgekeurd worden voor buitenspel. Milan is hierdoor gekwalificeerd, terwijl Benfica over twee weken moet winnen van Shakhtar Donetsk om alsnog Europees te mogen overwinteren, zij het in de Uefacup. De tweede plaats is immers niet meer haalbaar voor de ploeg van trainer Camacho.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties