Bylois: 'De Boeck was onbeschoft'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Bylois: 'De Boeck was onbeschoft'
Foto: © SC

Twee dagen na de felbesproken partij tussen Lokeren en Cercle Brugge blijven de gemoederen verhit. Scheidsrechter Bylois noemt Cercle-trainer De Boeck onbeschoft, maar tegelijk geeft hij wel zijn fouten toe.

Naar aanleiding van de gebeurtenissen in Lokeren gaat leidsman Raf Bylois ook een rapport overmaken aan de scheidsrechterscommissie. Glen De Boeck ging na afloop van de partij zijn boekje te buiten tegen de ref nadat zijn team twee overduidelijke strafschoppen niet had gekregen. De Boeck zei voor de televisiecamera's dat de scheidsrechter 'dom, blind of van kwade wil was'.

"Ik ga een rapport maken, want dergelijke uitspraken kan ik niet over me heen laten gaan. Wat De Boeck voor de camera's zei, was ronduit onbeschoft. Heeft hij in zijn carrière nooit fouten gemaakt? We zijn mensen, geen beesten. Op Standard heb ik Cercle als vierde man nog gefeliciteerd met hun voetbal. Zaterdag kon ik dat niet doen", aldus de geplaagde ref in de kranten Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen.

"Ik geef toe dat ik fouten gemaakt heb in Lokeren. De hele zondag was ik er ziek van. Wat de eerste fase betreft, heb ik de indruk dat Doll uitglijdt. Geen strafschop dus. Over de buitenspelgoal van Patiyo Tambwe kan ik me niet uitspreken. De camera stond zijdelings", aldus Bylois.

Over de fase in blessuretijd bestaat er volgens Bylois inderdaad geen twijfel: duidelijk strafschop. "Omdat ik net achter de speler stond, had ik geen zicht op de bal. Ik vind dit erg voor Cercle, maar ook voor mezelf. Als B-scheidsrechter kreeg ik dit seizoen al goede beoordelingen en stond ik dicht bij een aanduiding voor een wedstrijd van Anderlecht", besluit een ontgoochelde Bylois. [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties