Rode Ster uitgeschakeld na verlies

Nico Wieme

In het Servische Belgrado hebben de Bolton Wanderers met 0-1 gewonnen tegen Rode Ster. Ondanks deze overwinning zijn de Engelsen nog niet zeker van de 16de finales. De Serviërs zijn uitgeschakeld.

Het Servische Rode Ster Belgrado en het Engelse Bolton Wanderers speelden vanavond in het Marakanastadion hun laatste troeven uit. Rode Ster was tot voor deze speeldag hekkensluiter met nul punten uit twee wedstrijden. Verlies betekende voor de thuisploeg zo goed als zeker de Europese uitschakeling. Bolton speelde in zijn voorbije drie partijen evenveel keer gelijk en deed er goed aan zijn laatste groepswedstrijd te winnen.

In deze match stonden twee ex-Anderlechtspelers tegenover elkaar: Nenad Jestrovic bij de thuisploeg en Christian Wilhelmsson bij de bezoekers. Op een erbarmelijk veld begonnen de Engelsen het best aan de partij, maar geleidelijk aan nam de thuisploeg het initiatief over. Toen iedereen ervan uitging dat er met een brilscore zou gedraaid worden, scoorde McCann zijn eerst doelpunt in het shirt van de Wanderers.

In de tweede helft leek Rode Ster aangeslagen na de onverwachte achterstand bij de rust en het voelde steeds meer de druk van de onrustige thuisaanhang. Buiten enkele wissels viel er op het veld dan ook niet veel meer te beleven. Het doelpunt van McCann bleek voor Bolton voldoende om de drie punten mee naar Engeland te nemen. Zij moeten binnen twee weken vanuit hun zetel hopen dat de uitslagen van de concurrenten in hun voordeel zijn.