Globetrottende Jorge nu aan de slag in Iran

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Globetrottende Jorge nu aan de slag in Iran
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Portugese oefenmeester Artur Jorge heeft opnieuw werk gevonden. Hij is aangesteld als de nieuwe bondstrainer van Iran. Hij krijgt de opdracht het land te plaatsen voor het WK 2010 in Zuid-Afrika.

Artur Jorge, die ondertussen al de bijnaam King Artur kreeg opgespeld, zal in de strijd om een WK-ticket bijgestaan worden door Mansour Ebrahimzadeh. Die laatste zal een van de komende dagen overigens een voorselectie van vijftig spelers bekendmaken voor de WK-duels die binnenkort gespeeld worden.

Iran was op het WK 2006 ook actief maar speelde een teleurstellende eindronde. Het land werd uitgeschakeld in de groepsfase. Nadien kwam Iran negatief in het nieuws omdat er sprake was van politieke inmenging was bij de voetbalbond. De wereldvoetbalbond FIFA dreigde ermee om Iran niet te laten meedoen aan de WK-voorrondes.

Artur Jorge heeft al heel wat opdrachten achter de rug. Als clubcoach was hij ooit actief bij Paris Saint-Germain en Vitesse Arnhem, maar hij was in het verleden ook al bondscoach van zijn vaderland Portugal, Kameroen en Zwitserland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties