Vande Velde: 'In eerste willen ze enkel namen'

Bart Hermans
| 0 reacties
Vande Velde: 'In eerste willen ze enkel namen'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jean-Pierre Vande Velde is opnieuw trainer. Na zijn ontslag bij Dender ging de 52-jarige Brabander door een diep dal maar hij vond een nieuwe uitdaging bij derdeklasser FCN Sint-Niklaas.

Vande Velde vertelt aan de Gazet Van Antwerpen dat hij enorm blij is dat hij opnieuw aan de slag kan. “Ik heb moeilijke weken achter de rug, ik heb me vreselijk verveeld. Elke zege van Dender was een slag in mijn gezicht. Ik sta versteld van wat er daar de jongste weken allemaal gebeurt. Ik heb er mijn best gedaan maar sommige anderen misschien niet.” Hij is niet aan zichzelf beginnen twijfelen. Op zijn palmares staan tien eindrondes en hij heeft zeven keer kampioen gespeeld. “Ik weet hoe ik een ploeg omhoog moet brengen. Ik zeg altijd : er zijn geen slechte trainers, er zijn alleen maar slechte bestuurders.”
 
Eerste klasse hoeft niet echt voor de nieuwe coach van FCN Sint-Niklaas. “Als ik zie hoe het er in eerste aan toe gaat , daar kan mijn verstand niet bij. Marc Brys doet het schitterend in Moeskroen, krijg plotseling zijn ontslag en er komen dan vijftien twintig kandidaturen binnen... Niet van mij overigens, want ik heb te veel bewezen om ergens te solliciteren. Maar blijkbaar willen ze in eerste klasse alleen maar namen. Hoe verklaar je anders dat Billen, ik en Brys al ontslagen zijn?”
 
Vande Velde vindt FCN Sint-Niklaas één van de tofste clubs in de hoogste afdelingen. Hij is tevreden omdat het volgens hem een nette club is met een prachtige accommodatie en keurige structuur. “Enkel de sportieve situatie is geen geschenk. Ik zal hen er eerst moeten inhouden alvorens ik kan bouwen aan een nieuwe ploeg voor volgend seizoen.” Toch staat de derdeklasser gekend voor zijn vele trainerswissels. “Dat schrikt me niet af. Toen ik bij Denderleeuw kwam hadden ze net zes trainers in drie jaar tijd versleten. En kijk wat er gebeurd is. Ik ben blij dat de voorzitter barst van de ambitie.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties