ADO Den Haag is op sterven na dood

Jimmy Wouters
| 0 reacties
ADO Den Haag is op sterven na dood
Foto: © SC

De toekomst van ADO Den Haag hangt aan een zijden draadje. De roemrijke club is namelijk op zoek naar vers kapitaal om het faillissement af te wenden.

De clubleiding onderhandelt momenteel met twee mogelijke investeerders. De club is hiermee niet gered, want naar verluidt zou het bedrag dat de investeerders voor ogen hebben niet voldoende zijn om ADO van de ondergang te redden.

ADO Den Haag moest afgelopen vrijdag al haar financiën in orde hebben gehad, maar vooralsnog blijft de club in gebreke. Hierdoor zou het zelfs kunnen dat de ploeg haar laatste wedstrijd gespeeld heeft.

Er wordt gesproken van een bedrag van 7 miljoen euro om de club dit seizoen nog te doen overleven. Om ook volgend jaar te kunnen overleven is volgens het AD 17 miljoen euro nodig. 

Om investeerders aan te trekken stelt ADO haar enige bezit ter beschikking. Het hoofdgebouw van het gloednieuwe stadion wordt te koop aangeboden en zou een waarde hebben tussen de 18 en de 24 miljoen euro. Daarnaast snoeit ADO ook in het personeel. De selectie wordt volgend jaar ingekort van 24 naar 21 spelers en van de 40 personeelsleden moeten er 12 vertrekken.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties