Super tuesday voor Dundee United

Mario Lelievre

Dundee United wint van Aberdeen en stoot door naar de finale van de CIS Insurance Cup.

Met doelpunten van Darren Dods, Christian Kalvenes, Craig Conway en Morgaro Gomis versloeg Dundee United aardsvijand Aberdeen in de halve finale van de Schotse CIS Insurance Cup. De thuisploeg kwam nochtans op voorsprong via Considine maar al snel kwam United terug langszij via een kopbaldoelpunt van Dods. Het bleef 1-1 tot aan de rust met de Tangerines in een hoofdrol. Op het uur bracht Kalvenes, ook al met het hoofd, United op voorsprong. Amper vijf minuten later kwam de ploeg uit Dundee zelfs op een comfortabele 1-3 toen Conway, na een uitschuiver van Aberdeen doelman Langfield, simpel in open doel kon tikken. Met iets minder dan een kwartier te gaan legde Gomis de 1-4 eindstand vast. Dundee United op naar de finale van de CIS Insurance Cup waar het de Glasgow Rangers zal ontmoeten dat in zijn halve finale Heart of Midlothian versloeg.