Voorlopig geen Fair Play-prijs voor België

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Voorlopig geen Fair Play-prijs voor België
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgaande op de huidige stand in de Fair Play-rangschikking die de Europese voetbalbond UEFA halverwege het seizoen heeft opgemaakt, zal België straks geen extra Europese vertegenwoordiger mogen afleveren.

Op dit ogenblik neemt Engeland de eerste plaats in op de ranglijst. Het land heeft een minieme voorsprong op Noorwegen, Duitsland en Zweden en Frankrijk. Het land dat op het einde van dit seizoen nog altijd op nummer één staat, mag sowieso een extra deelnemer afvaardigen in de UEFA-beker. Alle andere landen die een score van 8.000 of hoger halen, gaan in een pot waarbij nog eens twee extra deelnemers uitgeloot worden.

Ons land staat momenteel op een negentiende plaats met 7.910 punten. Ons land kan nog altijd klimmen op de rangschikking, maar de kans is klein dat er nog een score van 8.000 inzit. Wellicht zal België volgend jaar opnieuw vier teams Europa mogen insturen. Ons land mocht al twee keer eerder dankzij de Fair Play een extra deelnemer Europees laten voetballen. Eind de jaren '90 viel die eer Lierse te beurt en vorig jaar mocht Roeselare onverwacht internationaal gaan voetballen.

De landen die momenteel 8.000 punten of meer hebben zijn naast Engeland, Noorwegen, Duitsland, Zweden en Frankrijk ook Denemarken, Spanje, Estland en Finland.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties