Helveg speelt niet meer voor Denemarken

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Helveg speelt niet meer voor Denemarken
Foto: © SC

Thomas Helveg heeft een einde gemaakt aan zijn rijkgevulde interlandcarrière bij Denemarken. De 36-jarige verdediger kwam 108 keer in actie voor zijn land en tekende daarbij twee doelpunten aan.

Thomas Helveg maakte in 1992, net nadat het land de Europese titel veroverde in Zweden ten koste van Duitsland, zijn debuut in het Olympische elftal. In 1994 zou hij voor het eerst een uitnodiging krijgen voor het eerste elftal. Daarna was de oud-speler van Udinese Calcio, AC Milan en Inter Milaan niet meer uit de ploeg weg te denken. Helveg speelde drie EK's (1996, 2000 en 2004) en twee WK's (1998 en 2002). In 1994 werd hij uitgeroepen tot Deens Speler van het Jaar.

"Ik mag zeggen dat ik het besluit dat ik genomen heb om te stoppen met het nationale elftal met het volle verstand genomen heb", aldus Helveg die in eigen land uitbolt bij Odense BK. Deens bondscoach Morten Olsen noemt het besluit een begrijpelijke beslissing. "Hij was een enorm belangrijke speler voor het elftal en mag zonder meer op een fantastische carrière terugkijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties