Tore Andre Flo stopt met voetballen

viki meeuwis
| 1 reacties
Tore Andre Flo stopt met voetballen
Foto: © SC

De 34-jarige spits maakte gisteren bekend dat hij met onmiddellijke ingang zijn actieve voetbalcarrière stopzet. Flo heeft hierover een overeenkomst bereikt met zijn huidige werkgever, de Engelse derde klasse club Leeds.

“Ik heb het mijn familie besproken want dit is natuurlijk een belangrijke stap. Mijn vrouw is in verwachting van ons vierde kindje en ik wil graag meer tijd met mijn gezin doorbrengen”, aldus Flo.
 
Flo kwam in januari 2007 naar Leeds maar heeft sindsdien veel kleine blessures gekend. Dit seizoen heeft hij vier keer in de basis gestaan en wist drie keer te scoren.
 
Het feit dat verschillende blessures hem parten speelden en het niet behalen van een plaats in het eerste team blijken mee te spelen de beslissing van de Noor.
“Ik had dit seizoen twee doelen, om terug voluit te kunnen gaan, blessurevrij worden dus en een plaats afdwingen in de basiself. De blessures zijn voorbij maar een basisplaats lijkt niet haalbaar.”
 
Flo gaf nog mee dat hij heel erg genoten heeft van zijn tijd bij Leeds. Hij is de fans dankbaar voor hun steun en hij is erg blij dat hij bij Leeds United, toch een begrip in het Engels voetbal, heeft kunnen spelen.
 
Flo heeft een rijk gevulde carrière achter de rug. Hij speelde eerder voor Sogndal, Tromsø, Brann, Chelsea, Rangers, Siena, Sunderland en Vålerenga. In Noorwegen zal Flo vooral herinnerd worden voor het duel tussen Noorwegen en Brazilië tijdens het WK in 1998 waarin Noorwegen een historische overwinning boekte. Flo kon toen zelf scoren en zorgde voor de penalty die Kjetil Rekdal omzette in een doelpunt.
 
Flo verzamelde 76 caps voor de nationale ploeg en scoorde 23 doelpunten voor Noorwegen. 


Foto: www.LeedsUnited.com
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties